Öt ok, ami miatt imádjuk a rosszfiúkat
Címlap / Kultúra / Öt ok, ami miatt imádjuk a rosszfiúkat

>

Öt ok, ami miatt imádjuk a rosszfiúkat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Gyermekkorunk óta tudjuk, hogy a jó és a rossz örök harcából csak az előbbi kerülhet ki győztesen. Azonban Joker és Loki óta igenis vannak olyan rosszfiúk, akikért megéri órákig a tévé előtt kuporogni. Miért van az, hogy a gonosztevők sokszor vonzóbbak, mint a jóságos karakterek, és nem csak a filmeken…? A CBS Reality összeállításából kiderül, mi az az 5 ok, amiért titkon a rosszfiúkért rajongunk.  

1. Az Igaz Szerelem ereje

Minden gonosztevő életében volt valaki, akit valóban szeretett: egy angyali menyasszony, a szülei vagy a régi bajtársa. A kapcsolat szinte kivétel nélkül tragikus halállal végződött, így fájdalma enyhítésére hősünk azóta is bosszút akar állni. Az ilyen szenvedélyes kötődés és lojalitás minden lány álma: be akarjuk bizonyítani, hogy ki tudjuk váltani ugyanezt, sőt még nagyobb érzelmeket is ebből az összetört lélekből… A valóság azonban azt szokta igazolni, hogy vagy költői túlzások az ilyen történetek vagy csak igazolásul találták ki gátlástalan viselkedésükre.

2. Megszelídíteni a farkast

Egy pillanatra tegyük a szívünkre a kezünket: ki nem akart már egy rosszfiút megváltoztatni? Hiszen a Szépség és a szörnyeteg óta rengeteg történetet ismerünk a jóságossá vált gonosztevőkről, akiket a szerelem ereje megtérített. Mindannyian szeretnénk olyan különlegesek lenni, aki miatt megéri a mindenkin átgázoló rosszfiúnak fegyverét és ördögi terveit hátrahagyva jóságos királyfivá változni. Ám ne felejtsük, hogy a veszéllyel együtt az izgalmát is elveszíti, főleg miután legtöbbjüknél ez az egyetlen érdekes pont a karakterük körül…


3. Megoldani a rejtélyt

A bűnügyi valóságshow-k és krimik világában tele vagyunk rejtélyekkel. Egy pillanat alatt mi is nyomozókká válhatunk, ahogy keressük a választ és próbáljuk kibogozni aktuális gonosztevőnk cselekedeteinek okait. Vajon tényleg egy szívtelen gazember, akit nem érdekel mások sorsa vagy csak egy megkeseredett felnőtt gyerek, akinek valaha darabokra törték minden reményét? A kettő nem áll túl messze egymástól; a kérdés csak az, hogy van-e ehhez közünk és van-e értelme energiát és érzelmeket szórni egy feneketlen kútba.

4. A könnyű élet ígérete

Egy nagymenő rosszfiú mellett sokkal romantikusabbnak tűnik az élet: csúcskategóriás autó, mesebeli utazások, gyönyörű ruhák és ékszerek – efféle hétköznapokat vizionálunk a számlabefizetés, nagybevásárlás, buszon zötykölődés helyett. Minden álom karnyújtásnyi távolságba kerül, és ez többnyire így is van – amíg azt pénzben mérik. Ha nem vagyunk túl kíváncsiak a titkokra, mindez akár még boldoggá is tehet, ha viszont frusztrál a folyamatos készenlét, hogy mikor derül ki minden a párhuzamos életéről, akkor ezt a típust nem neked találták ki. És többnyire senki másnak sem.

5. Kiszámíthatatlanság

A váratlan szituációk folyamatos izgalmat szülnek: vajon legközelebb mivel rukkol elő a mi rosszfiúnk, hiszen ritkán, nagyon ritkán bemutatja szenvedélyes és romantikus oldalát. A kiszámíthatatlanság rendkívül vonzó tud lenni, de sokszor inkább fárasztó az állandó bizonytalanság és várakozás, hogy tízből egyszer tényleg kellemesen lepődjünk meg.

Bár a valóságban ijesztő lenne egy gonosztevő társasága, a CBS Reality műsoraiban velük izgulhatsz egész decemberben. Rejtélyes bűnügyi történet bontakozik ki a Becserkészve sorozatban december 26-tól szombatonként 21 órától, a Dog, a fejvadász 7. évadában pedig minden nap ördögi szökevényekre vadásznak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4990 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x