Orvosi díj viseli Szent-Györgyi Albert nevét - Jubileum: 80...
Címlap / Kultúra / Orvosi díj viseli Szent-Györgyi Albert nevét - Jubileum: 80 éves a magyar Nobel-díj

>

Orvosi díj viseli Szent-Györgyi Albert nevét - Jubileum: 80 éves a magyar Nobel-díj

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-09

Idén 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert - máig egyetlen magyar tudósként - hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a "Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány" a professzor tudományos eredményeinek felsorolása mellett úgy tiszteleg a C-vitamin felfedezőjének önzetlen humanitása előtt, hogy hagyományteremtő céllal létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.  

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat munkájuk elismeréseként vehetik át olyan orvosok, akik cselekedeteikkel megmentették a betegük életét, vagy a hétköznapokon olyan elhivatottsággal praktizálnak, amellyel kivívják a páciensek és a szakma tiszteletét egyaránt. Azok válnak igazán érdemessé a díjra, akik szakmai felkészültségük mellett tudományos igényességükkel, odaadásukkal és humanitárius szemléletükkel kiemelkednek az orvostársadalomból. Példaképek, akik nem csupán egy-egy betegség tüneteinek kezelésével foglalkoznak professzionális módon, hanem mindent megtesznek a páciens teljes gyógyulásáért, és életminőségének érezhető javulásáért.

A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat a köszönet megtestesítője. Több, mint egy-egy páciens közvetlen köszönetnyilvánítása. Egy hosszú, kitartó kézfogás, amikor elég csupán az orvos szemébe nézni, és ő szavak nélkül is érzi, mennyire hálásak vagyunk a tudásáért, a tapasztalatáért, a hozzáállásáért, az emberségéért.
 

A „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” 2017. szeptember 21. és 2018. január 16. között elektronikus (www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu) és postai úton várja a jelöléseket, és az orvos-beteg kapcsolatról szóló személyes történeteket, majd 2018. február 11. és március 30. között lehet szavazni a jelöltekre és a példaértékű történetekre.
 
A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat 2018. április 7-én, a Magyar Tudományos Akadémián, az Egészségügyi Világnap keretében adják majd át kilenc, arra érdemesnek ítélt magyar orvosnak. Ketten szakmai díjat kapnak, heten pedig társadalmi díjat vehetnek át.

 
 
„Hisszük, hogy Szent-Györgyi Albert szellemisége, tudományos munkássága példaértékű nemzetek és nemzedékek számára egyaránt. Az orvosi díjjal célunk, hogy az itthon lévő orvosokat, itthon tartsuk. Ezt tesszük nem elsősorban a pénzdíjazással, hanem a betegek, gondozottak általi megbecsüléssel, ezért is a fő hangsúlyt a közönségszavazás kapja, akik saját történetükkel ajánlják a jelölésre szánt orvost.” – mondta Patakfalvi Zoltán, a „Goodwill Pharma az Egészségért Alapítvány” kuratóriumi elnöke. A Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjról, a jelölés és a szavazás menetéről bővebben a www.szentgyorgyialbertorvosidij.hu weboldalon tájékozódhat.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3084 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x