"Csoda a szinte mozgásképtelen állapotból" - élethosszig...
Címlap / Szépség-Egészség / "Csoda a szinte mozgásképtelen állapotból" - élethosszig tartó vitalitás és bomba forma titka

"Csoda a szinte mozgásképtelen állapotból" - élethosszig tartó vitalitás és bomba forma titka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-31

Miben bízol? A csodában? Volt már veled olyan, hogy ugyanazt tetted, mint eddig, csak más lett a végeredménye? Vagy valamire vágytál, és csak úgy bevonzottad? És nem tettél érte semmi pluszt? Hurrá! Akkor bízhatsz a csodában. A bajnokaim nagyon vágynak valamire. Mikre? Vitalitással teli, egészségesebb életre, élethosszig tartó bomba formára, és személyiségfejlődésre, több tudásra, jobb önismeretre. Több, mint 98% eléri.  

Ők azok, akiknek később, ha segítség kell, akkor visszajelentkeznek. Ők azok, akik ajánlanak engem. Mert  elérik, amiről álmodtak, amit akarnak. Vagy sokkal többet.

Azonban vannak, akik szintén bombaformáról álmodnak és egészségesebb életről. Ők a személyiségfejlődést nem célozzák meg. De nem jön össze egy álom sem. Ők kérdéseket tesznek fel, még a program elkezdése előtt. Sokat.Tudod, hogy kik a legjobb bajnokaim? Akik nem kérdeznek mást, csak azt, mikor kezdünk. De akik sikertelenek lesznek, azok sokat kérdeznek. Én válaszolok, hogy mit várok majd tőlük, milyen feltételekkel tudok segíteni - beleértve az anyagiakat is. 
Aztán vagy nem válaszoltak, vagy „nincsenek meggyőzve”, vagy az első beszámolójukban már kifogás kifogás hátán volt, mit miért nem tudnak megcsinálni. Holott az ételek egyszerűek, gyorsak, isteni finomak, és napi fél óra edzést várok el. De  egyik esetben sem anyagi oka volt a sikertelenségnek.

Egyikőjük sem tett semmit.  Csak várták a CSODÁT. Az meg nem jött. Azóta is erre vár a legtöbb. Honnan tudom? Elfelejtik, hogy már kerestek, és újra megkérdik, hogy csatlakozhatnak, hosszú litániával arról, most milyen helyzetben vannak. Rosszabban, mint első levelük elküldésekor. Én visszaküldöm nekik azt, amiben először megkerestek. 
 
Tudod, én nem hiszek a csodákban. NINCSENEK CSODÁK. CSINÁLNI KELL, ÉS KÉSZ. ABBÓL SZÜLETIK A CSODA. Ez a titka az élethosszig tartó vitalitásnak, és bombaformának. Hogy mennyire, arra Fazekas Tünde a bizonyíték.

Pár mondatban összefoglalnád Tünde, miért megy csodaszámba a történeted?
30 éve élek egy akkoriban 5 évig kezeletlen Lyme-kórral, ami teljesen tönkretette az ízületeimet. Mondhatjuk, hogy erősen mozgáskorlátozottan kerültem kórházba 17 évesen, akkor kaptam az első kezeléseket, ami már eső után köpönyeg volt. A bénulások ugyan helyrejöttek, de állandó maradt a fájdalom, remek idöjáráselőrejelzéssel szolgáltam a környezetemnek. Az évek alatt sikerült "beszereznem" köszvényt és reumát, ami az előzetes problémára épülve nagy problémákat okozott. Eltiltottak sok mindentől. Mozgástól, kajáktól, semmi eredmény nem volt, csak a szenvedés. Két éve eltiltottak minden mozgástól, még a számítógépes billentyűzete is kihívás volt.
 
Az orvosok azt mondták, életed végéig maximum fájdalomcsilllapítót tudnak felírni.
Szénhidrátcsökkentett diétát folytattam, és néha voltak futós időszakaim, de a mozgás nem volt aktív része az életemnek igazán. Se rendszer nem volt benne, se tervezés, az a tipikus „eljárok a gymbe” típusú.  Ott az orvosnál született meg A DÖNTÉS, ami nélkül csak tingli-tangli van. Ott eldöntöttem, hogy ha Ők nem segítenek, akkor majd megoldom ezt is én. Találok egyedül megoldást, mert én nem adom fel.
 
Hogy tudtál dolgozni állandó fájdalommal?
A korábbi munkámat nem tudtam végezni, más feladatokat kaptam, amiért a mai napig hálás vagyok. Nem kellett felrúgnom mindent, cégen belül kaptam segítséget. Az erőt leginkább a kétségbeesés adta. Nem volt választásom. Illetve volt, mert szedhettem volna a gyógyszereket, de ez nem garantálta, hogy nem fog fájni. Vagy sajnálhattam magam, vagy lépnem kellett, hogy leglább azt mondhassam magamnak, hogy megprobáltam. Nem volt garancia, hogy találok valamit, ami működik, de legalább megpróbáltam.

Elkezdted  a Bajnokok Programot, mikor észlelted, hogy megszűntek a fájdalmaid?
Két hónap után megszüntek a fájdalmak a nagyizületekben és 6 ujjamban. 8 hét után CSAK 4 ujjam fájt. Összehasonlítva a korábbi „összes ízületemben fogfájás”-hoz képest már bőven elégedett voltam. Újra magassarkút tudtam felvenni. Korábban le kellett cserélnem az összes cipőmet olyanra, ami tompítja az „ütközést” hogy ne fájjon annyira minden lépés. 
 

Sosem felejtem el, amikor azt írtad nekem: „3 hét múlva 42 leszek, és a legjobb formámban vagyok. Szépnek érzem magam, lendületesnek, energiadúsnak. Imádom ezt az érzést.” Mi változott meg benned, hogy a külsőd ennyire megváltozott?
Addigra már jól voltam egészségileg, és áthelyeződött a hangsúly. 64,9kgval kezdtem a programot (163cm), nem láttam magamon, hogy lenne súlyproblémám. Elégedett voltam magammal. 57kgnál elgondolkodtam azért, hogy nem vagyok gebe, pedig jó sok lement -mint mellékhatás.
 
Életemben először éltem át azt, ami másnak természetes, hogy nem küzdelem a mozgás, és itt nem a maratont értem, hanem felkelni reggel és felöltözni, vagy kimenni a fürdőbe. Felfedeztem, hogy kitágultak a határok, új lehetőségeket kaptam, amitől természetesen boldogság töltött el, tele voltam energiával, amit korábban a „túlélésre” kellett fordítani az élet helyett. Sugároztam. Ez mindenki látta és érezte. 
A külsőm megváltozása pedig büszkeséggel töltött el. Ez én csináltam. Nyilván nem egyedül, hiszen elötte nem volt soha semmi ilyen eredményes. De az én érdemem is.

Pontosan mi a munkaköröd, és ennek ellátásábra van-e kihatással a program?
Konduktor-tanító vagyok az egyik végzettségem szerint, így kerültem a munkahelyemre rögtön diploma után. Az én részlegemen intenzív tréningeket tartunk Svedországban a konduktiv pedagogia modszerével. Jelenleg Malmö, Göteborg es Stockholm városokban. Ez tulajdonképpen már irodai munka. Felelős vagyok a részleg minden nemű működéséért. Gazdaság, HR, kapcsolat a több száz családdal, a munka megtervezése, megszervezése, felügyelete, biztosítom, hogy megfelelő mennyiségű tréningezőnk legyen, vagy hogy a kollegák megfelelő továbbképzésben részesüljenek, új kollegák interjúja, bármi, ami ahhoz kell, hogy működni tudjunk gazdaságosan és magunk által kitűzött igen magas minőségben. Utazom mindegyik részlegbe. Vannak nagyon hosszú napjaim, amit sokkal jobban bírok, és a stresszt is sokkal jobban kezelem. Amikor edzek, „kisül” az agyam. Kipucolja a napi feszültséget, így van hely az újnak. Amikor nincs edzésnapom, akkor csak „rakódik egymásra”.
 
Mi az 5 mérföldköve annak, hogy vezetőként sikeresen váltson valaki életmódot?
1. A DÖNTÉS: ez szerintem mindenkinél a kulcs. Amig nincs meg a nagybetűs döntés, addig csak komolytalan próbálkozások vannak.
2. TUDATOS TERVEZÉS:  betervezem mikor edzek mikor főzök, és mindig úgy tervezem, hogy ha beesik valami váratlan, akkor hogy van a B terv szerint. Ezért én példaul vasárnap kezdem a hetet, előre fözök, szerdán főzök legközelebb, az a betervezett pihenőnap. Vasárnap és hétfő mindenképp edzés. Ha megy, akkor kedd is, és szerda a pihenő. Igy ha minden tervem kudarcba fullad, akkor is megvolt 3 edzes. Ha mindenminden borul, akkor „meghosszabbítom a hetet” és hozzácsalom a vasárnapot, hogy meglegyek, viszont a következő hetet megpróbálom szombatig, hogy visszaálljon a rend.
Ha ez a kettő megvan, nem kell több. Viszont a tudatos tervezés több összetevős.
 
A tudatos tervezés bontható szerintem alpontokra, mint
Előre főzés
Edzés a naptárba tervezve (mondjuk én nem irom bele, de előre tudom, hogy néz ki a hetem)
Kitartás/következetesség: Nemet mondani a szembe jövö finomságoknak. Tudni, hogy uzsira ott van nekem is, nem kell betömnöm a tortát, ami elöttem van. Vagy pl a céges tortázásra mostis sütöttem magamnak, és én azt ettem. Ezzel a harommal megvan az 5. 
 
Te a példáddal sok embert inspiráltál a minőségi élet felé, többek közt a főnöknődet is. 
Ez hihetetlen jó érzés és nagy büszkeség is. Látom, ahogy a hozzám közelállók egészségesebbek, vidámabbak, megtelnek energiával. Látom, és persze hallom is tőlük, hogy változik a párkapcsolatuk, ahogy a házaspárok egymásra néznek. Ez csodálatos. Volt benne pici részem. Persze a munka oroszlánrésze az övek, hiszen az ő döntésük és munkájuk, de akkor is csodás érzés. Mindenkinek ajanlani tudom, hogy meséljen a közelállóknak arról, hogy mit csinál és miért. Ha valaki elkezdi a programot az én motiválásomra, ott van egy extra kapocs. Motiváljuk egymást, támogatjuk egymást. Néha fenékbe rúgjuk egymást, hogy „tessék edzeni”, néha mint feloldozás szolgálunk egymásnak, ha nagy a stressz és jön egy lelkiismeretfurdalás, hogy egy nap nem sikerült a tervek szerint.

 
Mi lesz az eredmény, ha VÉGRE ÉLETMÓDOT VÁLTASZ, és mi lesz, ha nem?
Na, ez a TUDATOS GONDOLKODÁS, FELELŐSSÉGVÁLLALÁS.
 
Ha TE nem teszel magadért, akkor ki teszi meg helyetted?
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bajnokok teljes életmód program
?Legyél Te a tested mestere, ne csak a régi formádat érd el, ...
... de SOKKAL TÖBBET!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3639 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x