Biztos lépések kezdőknek az életmódváltáshoz étkezés...
Címlap / Szépség-Egészség / Biztos lépések kezdőknek az életmódváltáshoz étkezés szemszögéből

Dr. Csábi Bettina

Biztos lépések kezdőknek az életmódváltáshoz étkezés szemszögéből

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Amikor új életet kezdesz, alapvető, hogy nem eshetőlegesen, lesz, ami lesz, alapon ugrasz fejest az életmódváltásba, hanem terveket hajtasz végre. Étkezésnél a mennyiségeket és alapanyagokat, elkészítési módokat is pontosan be kell tartani! Nincs melléevés, mert akkor változás sincs, ugye?  

Az tiszta sor, hogy előre egy hétre nem fogod tudni, mit kívánsz, illetve ha pontosan naponta étkezésre előírt étrendet kapsz, az biztos bukta pszichológiai szempontból, de ez egy másik téma.

Megrendelheted-e az ételedet?

Én alternatívákat küldök olyan szinten, hogy a fűszerezést bízom rád, mivel millióféleképpen el tudod készíteni ugyanazt az ételt. Viszont csak az alternatívákon belül variálhatsz, és jó lenne, ha Te készítenéd el az ételeidet. Hogy miért vagyok a menüztetők ellen? Minden étkeztető, házhoz szállító cég ajánl diétás menüsorokat. A menü hiába diétás, ha szénhidrátcsökkentett, mivel ezek az alapanyagok drágábbak, hogy ízletes legyen, jó bő zsiradékot használnak, és nem biztos, hogy az van benne, amit írnak. Hidd el, ezen bukhatsz el. A másik az, hogy kötve vagy ahhoz, amit ők kínálnak. Azok a cégek, amik kiszállítanak, minimum 1 nappal korábban, de inkább 2-vel korábban megfőzik az ételeket aztán dobozolnak, hogy hajnalban a futárnak adhassák. Tehát el tudod képzelni, egy salátánál mennyi vitamin marad benne, és mennyire friss, amit megennél.
Tippek

1. Vegyél dobozokat, amelyekben tárolhatod az ebéded! Ezekbe aznapra ki tudod mérni, mikor mit kell megenned, tudod vinni magaddal.

2. 100-150 g nyers csirke/pulykamelleket a hús megvásárlása után felkockázod, és szendvicses zacsikban elcsomagolod a mélyhűtőbe. Elég este kivenni a zacskót, és be tudod tenni fűszerezés után azonnal sülni. Ez az a mennyiség, amit 5 g CH alatti zöldségekkel még fogyasztáskor is megehetsz egy-egy főétkezésre.

3. Ha megszorulnál, mert estig bent kell maradnod dolgozni, arra az esetre legyen nálad egy zárt üvegben szállított fehérjés turmix, vagy tízórais zacskókba becsomózott, előre kimért zab édesítővel, ízesítve amivel akarod, pl. kókusz, natúr kakaópor, fahéj. Amikor kell, vízzel felöntve teljesen kielégítő, amikor nincs más kéznél.

4. Ne legyél bonyolult! Biztos vagyok benne, hogy dolgozó nem főztél naponta mást, hanem ettétek 2 napig ugyanazt. Miért most kezdenél naponta főzni mást és mást? Biztos vagyok benne, hogy egy hétre 5 főétel elegendő volt eddig is, ne pont most ne legyen már elég, és akarjál konyhatündérré válni!

5. Ha főzöl, főzd egyik ételt a másikból, pl. csinálsz zabkását magadnak, megcsinálod reggelire, de annyit keversz be, hogy egyéb hozzávalókat hozzáadva bedobod a sütőbe, és sütsz belőle pitét. Akár többféle ízesítéssel, 2-3 tepsiben sütve. Máris letudtál egy csomó munkát. Vagy magadnak főzöl húst, salátával, melléteszel rizst, bulgurt, máris ott az egész családnak az étel. Ne szakadj ezer felé!

Azaz a mindennapokban totál egyszerűen meg tudod oldani, hogy úgy élj, amivel maximálisan szolgálod az egészséged, a vitalitásod, a bombaalakodat. Mindent csak egyszerűen!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5316 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x