Életmódváltásod kivitelezésének titkai a mindennapokban...
Címlap / Szépség-Egészség / Életmódváltásod kivitelezésének titkai a mindennapokban

Dr. Csábi Bettina

Életmódváltásod kivitelezésének titkai a mindennapokban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Amikor új életet kezdesz, alapvetés, hogy nem eshetőlegesen, lesz, ami lesz, alapon ugrasz fejest az életmódváltásba, hanem terveket hajtasz végre. Így kezdődött előző anyagom, de ez nem korlátozódik csupán az edzésre és az étkezésre.  

Tippek:

1. Ne legyél bonyolult! Állíts fel preferencia listát, amin szerepel az elsődleges célod, másodlagos, és így tovább. És azok a tevékenységek, amiket mindenképpen el kell látnod, munka, gyerek, sorolhatnám.

2. A sorrend után rendelj hozzá mindenhez időtartamot, mit mennyi idő alatt tudsz ellátni, majd oszd be a napodat! Nyilván ettől bizonyos rajtad kívül álló körülmények miatt el kell térned, pl.: gyerek, de ami rajtad múlik, és szabtál rá időkeretet, ahhoz tartsad magadat!

3. Építsd be az életmódváltásod napi feladatait a napi rutinba, mint a fogmosást! Az ételek előkészítését, dobozolást, edzést úgy tekintsd, mint egy alapvető napi rutint, előre megtervezett időponttal. Csak egy tipp: ha gyereked van, kelj fel előtte, ha még szoptatod, a hajnali 3-4 órás szoptatás után visszaalszik, addig edzettem én is, és sok más bajnok is. Ne aggódj, ettől az életmódtól tele leszel vitalitással, kevesebb lesz az alvásigényed, ezerszeresen megtérül. Vagy eddzél akkor, amikor a gyerek alszik, este.

4. Spórolj időt! Ez a legfontosabb, amit előző cikkemben írtam az étkezési tippeknél, már azzal is időt nyersz. Én a Bajnokok Programot akkor dolgoztam ki, amikor a 3. kislányommal voltam itthon, és közben szakvizsgáztam. Lényeg, ha edzel, ne az időt húzzad, hanem eddzél! Én közben pihentem, mivel napi 5 órát aludtam, de Te, ha nem vagy ennyire túlterhelt, mint én voltam akkoriban, akkor tudsz edzés közben bármit csinálni. Ez az otthon edzés előnye. Nézhetsz idegen nyelvű filmet, motivációs anyagokat, bármit, pihensz, miközben teszel magadért. Vagy edzel a családdal együtt. Mi kimegyünk a játszótérre, és míg mi edzünk, addig játszik a gyerek.

5. Amit más már kipróbált, működik, azt használjad! Ezért jó, ha tagja vagy egy csoportnak, akikkel azonosak a céljaid, álmaitok, támogatjátok egymást. Mindenki életében vannak kihívások, de ne ezekre koncentrálj, ne egy pesszimista közösséget keress, ami másról nem szól, hogy miért nem megy neki. Attól nem lépsz előre. Olyanokat keress, akik akarnak változtatni, élni, egészségesen élni! Nálunk olyanok vannak, akik folyamatosan fejlődni akarnak, és támogatják egymást, receptekkel, ötletekkel, vagy egy jó szóval azokhoz, akik még csak most kezdik. Igen, kezdőként sem kell elkeseredni akkor, ha nem jön ki a felírt sorozat egy óra alatt. Ha izomlázad van. Adjál magadnak 2 hetet, és elmúlik. Elvégre menyi időt adtál magadnak arra, hogy elhagyjad magadat? Amikor elvégzel egy egyetemet, az is 5 év, amikor felnevelsz egy gyereket, élethosszig tart. Így fogd fel ezt is, int a gyereknevelést. Segítsed, támogasd a testedet az életmódoddal, és igen, van, amikor kell egy kis fegyelem-itt önfegyelem ahhoz,, hogy végignyomd az edzést, hogy ne edd meg a csokit, de ez is élethosszig szól. Mert tested, egészséged csak egy van.

6. És legyél rugalmas! Ahogy Tímea Prisztóka‎ mai posztjában leírja: „A bejegyzés jeligéje: ember tervez... Ma pedig így csináltam a kitöréseket az udvaron, egy kis sétálunk, sétálunk, egy kis dombra lecsücsülünkkel kombinálva. De legalább élvezte az egy évesem. Remélem ma jobban alszik, és ellóghatok egy kis biciklizésre. „

7. Mindig egy napra koncentráljál azt csináld meg tökéletesen! Biztos vagyok benne, hogy sokat olvastál, hallottál már arról, hogyan alakíthatsz, változtathatsz az életedet tudatosan. Nem egy össze-vissza infót kaptál, hanem tudományos tényeken alapuló előadásokat. Hogy ezeket sikerül beillesztened az életedbe, az rajtad múlik. Napi 50 perced az elején kell, hogy legyen magadra, pláne, ha az évek alatt összegyűjtött plusz kilókat akarod leadni. Ha pedig beteg vagy, és az egészséged a tét, akkor biztos vagyok benne, hogy van benned annyi tudatosság, hogy harcolsz magadért!

Legyetek bajnokok a mindennapokban!


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3542 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x