Komolyzenei menedzserképzés a Werk Akadémián
Címlap / Kultúra / Komolyzenei menedzserképzés a Werk Akadémián

>

Komolyzenei menedzserképzés a Werk Akadémián

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

2018. január 28-án újra elindul a Werk Akadémia Komolyzenei menedzser szakiránya, ami Magyarországon csak ebben a formában érhető el felnőttképzésben.  

A korábban végzett hallgatók közül sokan már elhelyezkedtek a választott szakmájukban, hiszen óriási szükség van olyan tudással rendelkezőkre, akik a jog, a marketing, a kommunikáció, a koncertszervezés vagy a pénzügyek területén megfelelő tudással rendelkeznek. Amellett, hogy olyan szakemberek oktatnak a Werkben mint Erdődy Orsolya, a Budapesti Fesztiválzenekar ügyvezető-helyettese, Zsoldos Dávid, a Papageno tulajdonosa, Körner Tamás művészmenedzser vagy Egri Gábor, a Müpa marketingigazgatója, gyakorlati vizsga keretében koncertet is kell szerveznie a hallgatóknak.


Erdődy Orsolya

Egy epizód a 2018-as vizsgakoncertből:


A Werk harmadik éve indítja el Komolyzenei menedzser képzését, olyan hiánypótló szakok mellett, mint a Színházi menedzser, a Táncművészeti menedzser és a Képzőművészeti menedzser. A komolyzenei szakirány elméletben és gyakorlatban is bemutatja a legújabb hazai és nemzetközi komolyzenei áramlatokat és irányzatokat, a zenekarok vállalkozói, jogi, financiális lehetőségeit, a speciális szerzői jogi ismereteket, a komolyzenei újságírás sajátosságait, a kortárs hazai és nemzetközi komolyzene rangos szereplőit és együtteseit. Ez a félév már jelentősen gyakorlat- és kapcsolatorientált, így a résztvevők rengeteg helyszínre juthatnak el, bekapcsolódnak zenekarok munkájába, életre szóló munkakapcsolatokat kötnek. A szak májusban vizsgával zárul, a résztvevők egy koncertet hoznak tető alá saját kivitelezésben, így tapasztalják meg elsőkézből a menedzseri munka minden szegmensét. 

Egy másik részlet a vizsgakoncertből:


A képzés mentora Meczner Vera, a Gradus Művészügynökség vezetője, aki saját művészügynökségében többek között Rost Andreával, Bella Mátéval, Polyák Lillával, Pál Tamással, Rab Gyulával és Varró Dániellel dolgozik együtt.


Meczner Vera

A képzésről további információ itt olvasható.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1862 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x