A Jégmadár útja - Kövessük Jávort, a havonjárót!
Címlap / Kultúra / A Jégmadár útja - Kövessük Jávort, a havonjárót!

>

A Jégmadár útja - Kövessük Jávort, a havonjárót!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Negyedik részéhez ért a kiskamaszok egyik kedvenc könyvsorozata, a Panthera. Kertész Erzsi ebben a kötetben új utakra viszi hőseit, mi pedig a könyv lapjain a havonjárók népének nyomába eredünk.  

Ezúttal Jávor, a Pantherán maradt egyetlen havonjáró kerül a történet fókuszába. Ő szeretné megkeresi népének többi, elveszett tagját, ám mivel csak hét éves, még nem áll készen egy ilyen útra. Egyelőre a szigeten élők életének állandó megnehezítője – noha mindig csak segíteni akar, nagyon vicces és néha kellemetlen helyzetekbe sodorja őket. A regény elején is éppen olyasmit csinál és olyan helyeken bóklászik, ahol nagyon nem kellene, de így fedezi fel a titokzatos helikoptert és pilótáját, akinek aztán addigi élete legnagyobb kalandját köszönheti…


Kertész Erzsi: Panthera 4. – A Jégmadár útja
(Bernát Barbara illusztrációival)

Ahogy Kertész Erzsi a Pagonynak adott interjújában elmondta: "Észrevétlenül beszivárognak a cselekménybe a mindennapi életben engem foglalkoztató témák, történések. Azt szeretem a meseírásban, hogy bármit belegyúrhatok a történetbe, természetesen a gyerekek befogadó készségéhez igazítva. Ez a rész például nem készült el nagyon gyorsan, mert sokáig hiányzott valami erős tartalmi elem. Úgy éreztem, addig nem érdemes írnom, amíg nem találok olyan izgalmas témát, ami túl az alap cselekményen ‒ azon, hogy Jávor a népe keresésére indul ‒ mozgatja a történetet és fenntartja az érdeklődést.

Később jött egy ilyen ötlet: a vízmágia. És az is nagyot lendített a helyzetemen, amikor vettem a bátorságot és bekopogtattam egy szerelőcsarnokba, ahol közelről szemügyre vehettem egy kiszolgált helikoptert. Az ott dolgozók először kissé csodálkoztak a fura kérdéseimen, de végül a szemük sem rebbent, amikor azt taglaltuk, vajon hány ember tud elrejtőzni egy ilyen gépen."

 

A Jégmadár útja ugyanolyan sodró lendületű, izgalmas, egyben vicces olvasmány, mint a korábbi kötetek: igazi letehetetlen kalandregény gyerekeknek.

Bár az első három kötet ismerete nem árt, A Jégmadár útja azok előzetes olvasása nélkül szuperizgalmas olvasmány. Közös esti olvasmányként is működik a szülőkkel, de nagy élmény lehet a gyerekeknek, mint első önálló regény.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2412 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x