Szemrevaló Fesztivál - holnaptól
hirdetés
Címlap / Kultúra / Szemrevaló Fesztivál - holnaptól

>

Szemrevaló Fesztivál - holnaptól

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-22

A SZEMREVALÓ │ SEHENSWERT FILMFESZTIVÁL idén négy német nyelvű filmet hoz hazánkba. 2020. október 1-4. között a budapesti Művész moziban vetítik Burhan Qurbani Berlin, Alexanderplatz című filmeposzát, a Végzet és kezdet című drámát, a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást Tobias Morettivel a főszerepben és a Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című csupaszív vígjátékot. Az alkotókkal a filmjük vetítését követő napon a fesztivál FB-oldalán sugároznak beszélgetéseket. 

 

Rendezvénynaptár
A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a Goethe Intézet közös filmhete immár kilencedik alkalommal ad ízelítőt a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. Október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17. között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket. Október 5-8. között a Távmozin keresztül – idén először - az ország egész területéről online elérhetőek lesznek a filmek! Jegyek elővételben már kaphatóak.

A Szemrevaló Filmfesztivál nyitófilmje Burhan Qurbani rendező feszes tempójú, mai társadalmi kérdéseket feszegető mozija. Október 1-jén 19 órakor vetítik a budapesti Művész moziban a 21. századba helyezett, sűrű atmoszférájú Berlin, Alexanderplatz-ot, mely az idei Berlinale egyik versenyfilmje volt. Albrecht Schuch a filmbeli Reinhold megformálásáért és a Kontroll nélkül-ben nyújtott alakításáért megosztva nyerte el idén a „német Oscar”-nak is tekinthető Lola-díjat. Alfred Döblin 1929-ben megjelent regényéből korábban Rainer Werner Fassbinder készített nagyszabású tévésorozatot. Qurbani filmeposza komor utazás „a lélek sötét éjszakájába“. Október 5-én 19 órakor a Távmoziban - https://film.artmozi.hu - lesz látható a film.

Október 2-án 19 órakor a Művészben – október 8-án 19 órakor pedig országosan a Távmoziban – lesz látható a Végzet és kezdet című film, melyben Nora szerelme elvesztése után megismerkedik Natannal. Van egy olyan furcsa érzése, hogy valahonnan már ismeri a férfit, de nem sejti, mi az, ami összeköti őket.

Október 3-án 19 órakor Budapesten - október 7-én 19 órakor pedig országosan a Távmoziban - Thomas Meyer azonos című regénye alapján készült csupaszív vígjátékot vetítik. A Wolkenbruch különös útja egy siksze karjaiba című filmben Motti az egyetemen beleszeret egy nem zsidó lányba, amit ortodox anyja tragédiaként él meg. A srác ennek ellenére elindul az önállóság és a függetlenség felé.
Végül október 4-én 19 órakor a Művész mozi - október 6-án 19 órakor pedig a Távmozi - tűzi műsorára a Gipsy Queen című, megrázó erejű alkotást. A film főszereplője Ali büszke, bátor fiatal nő, Hamburgban él két gyermekével. Apja kislány korától azért edzette, hogy egyszer világbajnok boxoló legyen, s kitörhessen romániai nyomorúságos körülményeik közül. Ali egy véletlen folytán ismét visszatalál a boxhoz, ami az egész család életét felforgatja, s egy pillanatra úgy tűnik gyermekeit is elveszítheti… A film férfi főszereplője a Magyarországon is jól ismert Tobias Moretti.
Budapesten október 1-4. között a Művész moziba várják a nézőket.
Október 5-8. között a Távmozin keresztül - https://film.artmozi.hu - az egész ország területéről online is megtekinthetőek a filmek. Emellett október 2-5. között Debrecenben, október 6-9. között Szegeden, október 14-17.-között pedig Pécsett vetítik majd a filmeket a fesztivál partnermozijaiban. Jegyek elővételben már kaphatóak.

A teljes program itt tekinthető meg, az eseményt pedig ezen a közösségi oldalon lehet követni. 
 
[ 233 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x