Amit érdemes megnézni Tenerifén - 3 kihagyhatatlan látnivaló...
Címlap / Kultúra / Amit érdemes megnézni Tenerifén - 3 kihagyhatatlan látnivaló

>

Amit érdemes megnézni Tenerifén - 3 kihagyhatatlan látnivaló

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Utazást tervezel a Kanári-szigetekre? És most azon tűnődsz, hogy mi mindent kell megnézni Tenerifén? Akkor a legjobb helyre jöttél. Tenerife szerencsére nem egy nagy sziget. Csak körülbelül 100 kilométer vagy egy óra autóútra van a legdélebbről a főváros, Santa Cruz.  

Még a 80-as években, az utak helyzete kissé nehézkes volt, és a turistalátványosságok némelyikéhez hosszú időbe telt eljutni.
Ez a helyzet azonban sokat javult, és mostanra a sziget keleti részét leszámítva egy nagyon jól kiépített körgyűrűt találunk, amelyen pillanatok alatt bárhová eljuthatunk. És ez talán megmagyarázza, hogy miért kering még mindig egy-két egymásnak ellentmondó információ az interneten. De ha autót bérelsz, akkor is sokat láthatsz, még akkor is, ha csak 7 napot maradsz.

 
 
Amit érdemes megnézni Tenerifén - 3 kihagyhatatlan látnivaló
 
 

Véleményem szerint Tenerife a Kanári-szigetek közül a legélhetőbb. Egyszerűen rengeteg a látnivaló és a meglátogatandó hely, elég sok közülük igazán látványos. Bár természetesen a szomszédos szigeteken is vannak gyönyörű helyek, a legtöbbjük nem igazán egyedi és - őszintén szólva - csak mérsékelten érdekes. Tenerife viszont tele van gyönyörű helyekkel, ha engem kérdezel!

 
 
1, Pico de Teide
 
 


Tenerife központi vulkánját Pico de Teide-nek hívják, és mindenképpen kötelező látnivaló. A sziget közepén helyezkedik el, és 3718 méter magas! Valójában olyan magas, hogy a sziget szinte minden pontjáról látni fogod. És ennek eredményeképpen a tetejéről nyíló kilátás is ugyanolyan izgalmas lehet.

 

Egy tiszta napon gyakorlatilag az egész szigetet láthatod onnan. A kilátás valóban lélegzetelállító. És ne aggódj, nem kell túráznod - egy drótkötélpálya (majdnem) egészen a csúcsra visz.

 

Ráadásul ez egy aktív vulkán. Így láthatsz kisebb fumarolákat, amelyek kénes gázt eregetnek. A legfelső kaldera elég kicsi, és külön engedélyre van szükséged ahhoz, hogy feljuss oda. Ha nem tudsz ilyet szerezni (és tényleg gyorsan kell cselekedned, mert gyakran hónapokkal előre elfogynak), akkor ne aggódj - a kilátás a drótkötélpálya állomásáról majdnem ugyanolyan szép.

 
 
2, Teide nemzeti park
 
 


Közelebbről szemügyre véve észrevehetjük, hogy a Teide egy sokkal nagyobb, mintegy 30 kilométer széles kaldera közepén helyezkedik el. Itt található a Teide nemzeti park. És feltétlenül javaslom, hogy szánj rá egy kis időt (kb. 2 órát), és látogasd meg.

 

Itt találod a leglenyűgözőbb sziklaalakzatokat. A "Mirador de la rueta" kilátópont a szinte földönkívüli sziklaszobrokkal mindenképpen kötelező látnivaló, és szinte minden képeslapon megtalálható.

 

De ne hanyagold el a fennsíkot átszelő számos ösvényt és túraútvonalat sem. Ezek ugyanolyan szépek, és alig látnak turistákat - míg a "fő látványosságok" körül, amelyeket minden útikönyvben megtalálsz, elég zsúfolt lehet a helyzet.

 

Végigsétálhatsz a végtelen (és meglehetősen sík) ösvényeken, amelyek látszólag 500 méterenként új és ugyanolyan látványos kilátást nyújtanak az ikonikus vulkánra.

 
 
3, El Drago Milenario
 
 

A drago milenario nevű ezeréves dracaena fa Tenerifén.

Ha Tenerife festői északkeleti részén autózol, mindenképpen állj meg Icod de los Vinosban. Itt egy ezeréves dracaena-fát láthatsz. Ez Tenerife egyik ikonja, és igazán látványos.

 

Az "El Drago Millenario" egy zöldellő park közepén fekszik, sok szép növénnyel és szép kilátással az impozáns fára. Még ha a kertészet nem is a te műfajod, biztos vagyok benne, hogy szeretni fogod ezt a helyet. A park kijáratánál egészen kedves kávézó található.

 

A parkba való belépésért egy kis belépődíjat kell fizetni (5 € felnőtteknek), és ha engem kérdezel, ez nagyon megéri.

    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 1353 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x