Mi a szép? Új előadás a Baltazár Színházban
Címlap / Kultúra / Mi a szép? Új előadás a Baltazár Színházban

>

Mi a szép? Új előadás a Baltazár Színházban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-05-30

Pitypang/Por címmel mutat be új előadást a Baltazár Színház decemberben. Arra keresik a választ, hogy mit nevezünk szépnek, és mi ad értelmet az alkotásnak vagy a mindennapoknak.  

Végül is, melyik porról beszélünk? Arról, ami zavar, ha a szemünkbe fújja a szél? Vagy arról, ami a kaleidoszkópban varázslatos formákat ölt? Talán mindkettőről egyszerre.

A Por című friss bemutató egy korábbi baltazáros előadás, a Pitypang folytatása, így egy színházi estén két harmincperces előadást láthat majd a közönség, egy szünettel. A Pitypang metaforikus, lírai nyelven beszél a szerelemről, magyar költők verseinek és a színészek saját gondolatainak felhasználásával.

Ezzel a finom, pasztell és idilli világgal száll vitába az este második részében a Por. Vörös István drámája éles kritikát fogalmaz meg a harmónia iránti olthatatlan vágyunkról, önmagunkról és a színházról magáról is.

„A Por című előadásunk kérdésfeltevések sorozata. Arra keressük a választ, hogy mit nevezünk szépnek, és mi ad értelmet az alkotásnak vagy a mindennapjainknak. Ebben rengeteg az irónia és az önirónia, ami önismeretet feltételez, erős intellektuális munkát vár el a Baltazár színészeitől, akik ezt a munkát hibátlanul el is végzik” – mondja Réti-Harmath Olívia és Farkas Dorka a rendezői koncepcióról.


A trailerben látható koreográfia Baltazár Színház színésze, Szilvásy Márton improvizációja alapján készült.

Premier:
2019. december 12. 19.00
Baltazár Ház, 1031 Budapest, Zsófia u. 7.
 
További előadások:
2019. december 13., 14., 2020. január 10., 11., 12. február 7., 8., 9. március 6., 7., 8.

Jegyelővétel itt!

 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x