Mézeskalács-Siófok és más téli élmények
Címlap / Utazás / Mézeskalács-Siófok és más téli élmények

>

Mézeskalács-Siófok és más téli élmények

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Lassan beköszönt a tél, és Siófok erre az évszakra is számos különleges élményt tartogat az ide látogatóknak. Korcsolyázhatunk a Balaton-partján kialakított Jégkikötőben, hangolódhatunk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, és élvezhetjük a különleges szaunaprogramjakot is.  Ugyan tavaly ünnepelte várossá válásának 50. évfordulóját Siófok, de a város napjáról idén is egész napos programsorozattal emlékeznek meg. Hagyományosan november végén rendezik meg Siófok napját, amely egyben a karácsonyi készülődés kezdete is.

Ez idén sem lesz másképp: november 29-én, pénteken jótékonysági vásárt tartanak a Fő téren, lesz városnapi ünnepség a Kálmán Imre Kulturális Központban, és ugyanitt megnyílik a Mézeskalácsváros kiállítás is, ahol a mézeskalácsból megformázott Siófokot lehet megcsodálni.

A városnapi programot a Fő téren lézershow és a siófoki Blokk együttes ingyenes koncertje zárja. Szintén a Városnapon nyitja meg kapuit a Siófoki Jégkikötő is a Hajóállomáson, ahol ebből az alkalomból ingyen lehet majd korcsolyázni. A Jégkikötő tavaly annyira népszerű volt, hogy idén még nagyobb és látványosabb, összesen 600 négyzetméteres lesz a szabadtéri korcsolyapálya, amihez két egyedülálló jégfolyosó is kapcsolódik.

Az első adventi hétvégén, november 30-án, szombaton kezdődik a siófoki Aranycsengő Adventi Vásár a Fő téren. A város jelképének számító Víztorony körül kézművesek faházai és téli finomságok keltik életre az ünnepi hangulatot.

 


Tökéletes kikapcsolódást kínálnak a hideg napokra a siófoki Galerius Fürdő szaunaprogramjai is. A fürdő megújult és kibővített alagsori szaunavilágban minden szerdán és pénteken, illetve hétvégente napközben relaxáló szaunázásra, este pedig szaunashow-ra várják a vendégeket.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x