A zsenik mennyit alszanak?
Címlap / Kütyü és tudomány / A zsenik mennyit alszanak?

A zsenik mennyit alszanak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

Sokat, vagy keveset? Egyszerre, vagy részletekben? Összefügg-e az alvási szokásokkal a szellemi teljesítmény? 

Te mennyit alszol? 4 órát, vagy 14-et? Valószínűleg inkább 6-8 órát, ez az átlagos. Vannak azonban, akiknek az alvásigénye ettől jóval eltérő. Vajon befolyásolja ez a szellemi teljesítőképességet?

Alváskutatók szerint lehet összefüggés az alvás mennyisége és a szellemi képességek között.
Mindenkinek ismerős helyzet, amikor vizsgaidőszakban, vagy hatalmas bulizások után kialvatlan, és egy idő után már képtelen gondolkodni. Ilyenkor hosszú, szinte ájult alvás következik, hogy ismét működőképes legyen az agyunk. Ez azonban nem azonos azzal, hogy kinek-kinek mennyi alvásra van szüksége hétköznapi körülmények között, és nem függ össze azzal sem, hogy ki milyen szellemi tevékenységre képes, mennyire okos, vagy nem.

A híres, közismert személyiségek, elismert zsenik véleménye is megoszlik a szükséges alvás mennyiségének kérdéséről, de abban egyetértenek, hogy a rendszeresség nagyon fontos! Kiemelkedően teljesítő személyeket, géniuszokat, zseniket találunk a keveset alvók, és az álomszuszékok táborában is. Napóleon, Edison, Ady, Beethoven vagy Nostradamus beérték 5-6 óra alvással, de Szókratész vagy Churchill sem aludtak ettől többet. Legendásan keveset aludt Leonardo, aki, ha hinni lehet, beérte napi másfél órával! Titka az volt, hogy minden négy órából 15 percet alvással töltött, és ezzel a rendszeres, de rövid pihenéssel szinte évekig ébren volt.

A hétalvók táborában nem kisebb nevekkel találkozunk, mint Goethe, Heine, Baudelaire vagy Einstein. Ők akár 10-12 órát is képesek voltak átaludni. A legnagyobb mormota Nagy Sándor volt, ő 36 órás maratoni szunyókálásairól vált híressé (vagy valami másról is?), de ehhez hozzátartozik, hogy előtte gyakran napokat töltött a harctéren, a tárgyalóasztal mellett, vagy éppen alatta, ha nagyon berúgott.

HarmoNet tipp:
Doktor úr! Aludnia kéne!>>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6318 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x