Medárd alaposan meglocsol minket és tornádóval fenyeget!
Címlap / Kütyü és tudomány / Medárd alaposan meglocsol minket és tornádóval fenyeget!

Medárd alaposan meglocsol minket és tornádóval fenyeget!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-28

Úgy tűnik a régi babona most is beigazolódik. Kis szünetekkel, de megint csapadékos időszak közeleg! Forróság és sok eső. Mit ígér ehhez az asztrometeorológia? 

Ha Medárd napján esik 40 napig esik, szól a mondás. A múlt heti hidegfrontos esemény végett csak nem végeláthatatlannak tűnt az eső. Az Alföldön idén már 5. alkalommal figyeltek meg tornádót (Szeged - Algyő). Természetesen egy gyenge, kis erősségű darabról van szó. Előtte egy nappal korábban pedig tornádónak vélt, valójában tubát láthattak a meteorológia szerelmesei.

Míg a hét közepén meleg időre számíthatunk, a hét második felében országszerte újabb kiadós esőkre kell számítanunk, viharokkal, erős villámjelenséggel, és az égbolt imádóinak jó hírként, rengeteg csodás, egyedi felhőtípussal.

Úgy tűnik kis hazánk idén trópusivá válik, a sok csapadék és a meleg idő új fajok kialakulásának is kedvez, - és sajnos a betegségek, vírusok terjedésének is - ha hosszútávon képes ezeket a változásokat éghajlatunk produkálni.
Medárd kapcsán eddig egy bizonyos, ha nem is folyamatos 40 napos esőre, de ebben az időszakban rendszeres és heves esőkre kell számítanunk, egyszerre nagy mennyiségű csapadékkal. Kertápoló olvasóinknak szeretettel javasoljuk a kerti vízgyűjtők létesítését, ami a száraz időkre fedezheti a vízellátást,locsolást a növények számára.

Vasárnap szintén hatalmas mennyiségű csapadék hullott egyszerre, az ég a fővárosban gyakorlatilag folyamatosan dörgött egész nap, pusztán röpke megszakításokkal.
A jövőben is erre számíthatunk. Az asztrometeorológia szerint június végén és júliusban változékony, forró, de viharos, Oroszlán havától kezdve pedig forró és száraz, a földet szikkasztó időre számíthatunk.

Fodor Kata

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1133 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x