Egy gazdasági elemzés szerint jól jöhet a hitelkrízis a...
Címlap / Kütyü és tudomány / Egy gazdasági elemzés szerint jól jöhet a hitelkrízis a gyógyszeriparnak

Egy gazdasági elemzés szerint jól jöhet a hitelkrízis a gyógyszeriparnak

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Nemcsak, hogy átvészelhetik, de hasznot is húzhatnak a világméretű hitelválságból a gyógyszeripar óriásai - vélik a Datamonitor szakemberei. Az elemző cég által kiadott tanulmány szerint a gyógyszergyárak felvásárlásokra fordíthatják egyedülállóan nagy tőkeerejeküket. 


Rendezvénynaptár
Az elemzők rámutatnak, az ipar más területeinek szereplői az elmúlt évtizedben kihasználták, hogy könnyen juthattak hitelhez. Az "olcsó adósságoknak" azonban hirtelen befellegzett. Az USA-ban bekövetkezett krízis és a nagynevű gazdasági intézmények összeomlása miatt ugyanis "a bankoknak nem maradt más választása, mint védeni saját tőkéjüket és megszüntetni a kölcsönöket".

Ezzel szemben a nagy gyógyszervállalatok "bölcsen kimaradtak az olcsó hitel játékból, és ennek eredményeként a hitelválság éppenséggel tisztán pozitív kicsengésű lesz" az iparág számára, amelynek egyébként nagy szüksége van a kedvező hírekre, fogalmazott Chris Phelps, a Datamonitor vállalatelemzési vezetője. Az innováció hiánya, az egyre szigorodó szabályozás, valamint a vásárlók részéről érkező, árcsökkentést követelő nyomás ugyanis az egészségügyi ipart "minden korábbinál nehezebb" körülmények közé sodorta.

A tanulmány arra is kitér, hogy ezek a hosszú távú negatív tendenciák egyértelműen visszaköszöntek a gyógyszeripari részvények árfolyamának alakulásában is. Ezt támasztja alá, hogy amíg 2007 januárja és 2008 májusa között a Dow Jones Ipari Átlag gyakorlatilag nem változott, az amerikai Gyógyszeripari Index 10%-kal esett vissza. Ez a tendencia mindenesetre a válság kirobbanásával megfordulni látszik, sőt, valószínűleg a biotechnológiai és gyógyszeripari vállalatok közötti erőviszonyokra is hatással lesz. Előbbiek tevékenységének finanszírozása ugyanis az olcsó hitelek megszűnésével "hosszabb távon nehézségekbe ütközhet", aminek következtében a különböző megállapodások és szerződések feltételeinek tárgyalásakor a gyógyszeripar képviselői kedvezőbb feltételeket csikarhatnak ki tőlük. Phelps szerint ez azzal végződhet, hogy "a hitelválság ideje alatt a nagy gyógyszeripari társaságok újra és újra lecsapnak majd az értékes biotechnológiai cégekre".

Medipress
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1158 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x