Mentál-barát: Kávé, tea, csoki - hogyan?
Címlap / Kütyü és tudomány / Mentál-barát: Kávé, tea, csoki - hogyan?

Mentál-barát: Kávé, tea, csoki - hogyan?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Az Oxford Egyetem kutatóinak állítása szerint a csokoládé, a vörösbor és a tea javítják a kognitív funkciók teljesítőképességét. 

Az Oxford Egyetem Fiziológiai, Anatómiai és Genetikai részlegének tudósai a flavonoidokban gazdag élelmiszerek fogyasztása és a kognitív teljesítőképesség közti összefüggéseket vizsgálták 2031 idősebb (70 és 74 év közötti) önkéntesnél.

A résztvevők először egy kérdőívet töltöttek ki étkezési szokásaikról, majd a kutatók egy sor kognitív tesztnek vetették alá őket. Az eredmények szerint azok az önkéntesek, akik rendszeresen csokoládét, vörösbort vagy teát fogyasztottak (mértékkel természetesen), sokkal jobb eredményeket értek el a kognitív teszteken, mint azok, akiknek étrendjében nem szerepeltek ezek.

A korral járó kognitív állapotromlás és a mikrotápanyagok kapcsolatát egyre többen tanulmányozzák világszerte. A gyümölcsök, valamint az olyan italok, mint a tea, a vörösbor a kakaó és a kávé igen gazdagok polifenolokban. Az étkezési polifenolok egyik legnagyobb alcsoportja a flavonoidok, amelyek fogyasztása bizonyíthatóan csökkenti az időskori demencia (elbutulás) előfordulását.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1818 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x