Formás test - szteroidokkal?
Címlap / Kütyü és tudomány / Formás test - szteroidokkal?

Formás test - szteroidokkal?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Mindannyian tudjuk, hogy az anabolikus szteroidok segítik az izomtömeg növekedését, károsak az egészségre, és recept nélküli alkalmazásuk illegális. De hogyan is működnek? 

Az anabolikus szteroidok, más néven anabolikus-androgenikus szteroidok (AAS) a tesztoszteron hormon mesterséges, laboratóriumban előállított származékai. A szteroidok elősegítik az izmok növekedését (anabolikus hatás) és a tipikus férfi jegyek megerősödését (androgenikus hatás).

A szteroidokat az orvoslás a testi leépülésben (AIDS, daganatos betegségek), valamint kóros tesztoszteron-hiányban szenvedő betegek kezelésére alkalmazza. Minden más esetben alkalmazása illegális és veszélyes.

A keményebb edzések során izomrostjainkban apró mikro-repedések keletkeznek. Az apró sérülések helyreállítására testünk nagyobb sejtekkel építi újra a rostokat - ezt a folyamatos izom hypertrophyának nevezzük. Idővel ez a folyamat az izomtömeg növekedését eredményezi.

Normális esetben a szervezet a folyamatot a tesztoszteron hormon segítségével hajtja végre, anabolikus szteroidok szedésével azonban a folyamat felgyorsítható.

Az AAS beadása után a szteroid a véráramon keresztül jut el az izomszövetbe. Az izomsejtekhez eljutva kapcsolatba lép a sejt DNS-ével és a fehérjeszintézist felgyorsítva serkenti a sejtnövekedést.

A szteroidok a kortizol hormon blokkolásával csökkentik az izomfáradtságot is, így a rövidtávfutókat és baseball játékosokat is gyakran szűrik AAS-re.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3068 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x