Kávé - mégsem káros szenvedély?
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Kávé - mégsem káros szenvedély?

Kávé - mégsem káros szenvedély?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Az addiktológusok mindig is a káros szenvedélyek közé sorolták a kávé, van, aki az erősebb teák rendszeres fogyasztását is. Egy amerikai kutatócsoport legújabb eredményei azonban némileg árnyalhatják a képet.  

 

Rendezvénynaptár
Azoknak a nőknek, akik naponta néhány pohár kávét vagy teát isznak, kisebb a kockázatuk az endometriális rákra, amely a méh nyálkahártyájában növekszik - közölték amerikai kutatók. E betegség  tényezője az idősebb életkor, az elhízás és minden, ami több ösztrogén hatásának teszi ki a nőt, például a késői menopauza vagy az ezt követő hormonterápia.

A rákkutatók nemzetközi szakmai fóruma, az International Journal of Cancer című folyóirat áprilisi számában megjelent tanulmányban 1100 nővel készült felmérés adatait elemezve a tudósok meglepő eredményekre jutottak.  E szerint azoknál a nőknél, akik naponta legalább négy teát vagy kávét ittak, fele akkora valószínűséggel jelentkezett endometriális rák, mint a teát-kávét nem fogyasztóknál. Azoknak a nőknek, akik kettőnél több csésze teát ittak naponta, 44 százalékkal volt kisebb kockázatuk a méhrákra.

A kutatócsoport vezetője szerint a kávé és a tea ilyetén jótékony hatása valószínűleg a koffeinnek köszönhető, amely olyan enzimeket aktivál, melyek csökkenthetik a rákkeltő anyagok hatását a szervezetben.


 
 
[ 2364 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x