A nyílt, őszinte viselkedés egészségessé tesz
Címlap / Kütyü és tudomány / A nyílt, őszinte viselkedés egészségessé tesz

A nyílt, őszinte viselkedés egészségessé tesz

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Száz évig vagy annál is tovább szeretne élni? Legyen nyílt és tudja kezelni a stresszt. Egy új tanulmány szerint ezek jellemzőek a száz évig élt emberekre, a hosszú élet pedig családi halmozódást mutat. 

Dr. Thomas Perls, a Bostoni Egyetem Orvosi Kara által végzett New Englandi Százévesek Vizsgálatának vezetője munkatársaival az időseket és családtagjaikat tanulmányozta. 246 olyan embert választottak ki, akiknek volt 100 évet megért családtagjuk, ők most körülbelül 75 évesek és kiderült, hogy nyíltabbak, mint az átlag, társaságkedvelők, fontos barátságokat kötnek és ezekre „biztonsági hálóként” tekintenek. A nők emellett szeretetreméltóbbak is, míg a férfiak nem, továbbá egyik nem sem lelkiismeretesebb az átlagnál.

A személyiségjegyek és a hosszú élet közötti összefüggés egyik eleme a stressz kezelése. Mivel a stresszről köztudott, hogy a szív-érrendszeri betegségek egyik rizikófaktora. A társas kapcsolatok pedig nagyon fontosak az idősek számára. „A száz évet megélt emberek 70-80 éves leszármazottai szüleik nyomát követik: 60 százalékkal ritkábban fordul elő körükben a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség” – mondta el Perls.

Ha valaki elkötelezett az élet iránt, kevésbé negatív, nyitottabb és szeretetreméltóbb, épp ezért elkötelezett. Azonban ne keseredjünk el, ha nem vagyunk elég nyitottak és nem tudjuk kezelni a stresszt, mivel mindkettő tanulható, például egy utazás során, amikor több emberrel találkozunk. A stressz kezelésére pedig kitűnő a testmozgás és a családdal töltött idő.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1802 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x