Hogyan pályázzunk az egészségre?
Címlap / Kütyü és tudomány / Hogyan pályázzunk az egészségre?

Hogyan pályázzunk az egészségre?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

"Pályázzunk az egészségre!" címmel életmódprogramok uniós támogatásáról szervez konferenciasorozatot a Tegyünk Egészségünk Színvonaláért (TESZ) Alapítvány. Az életmódprogramokról szóló TÁMOP 6.1.2. pályázatok előreláthatólag májusban kerülnek társadalmi vitára, és ezt követően várható a pályázat kiírása. 

„Már a pályázat megjelenése előtt érdemes megkezdeni a felkészülést, ami akár két-három hónapot is igénybe vehet. A legfontosabb a pályázat célrendszerének kidolgozása, a támogatandó tevékenységi kör pontos meghatározása, illetve a bevonni kívánt partnerek megtalálása” – emelte ki Dózsa Csaba egészségpolitikai szakértő Nyíregyházán, az első konferencián.

A nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban Dr. Pikó Károly, a Jósa András Kórház főigazgatója, Dózsa Csaba egészségpolitikai szakértő, Dr. Felvinczi Katalin, a Nemzeti Drogmegelőzési Intézet igazgatója, és Dr. Varga Erzsébet, a regionális ANTSZ szűrési koordinátora osztotta meg tapasztalatait a pályázás iránt érdeklődő résztvevőkkel. Az előadók a TÁMOP 6.1.2. pályázati lehetőségei kapcsán látták el hasznos, gyakorlati tanácsokkal a helyi szakembereket.

Az életmódprogramok célja az egészséges, minőségi életévek növelése. A legsikeresebb életmód projektek „alacsonyküszöbűek”, azaz a célcsoport számára könnyen elérhetőek és érthető nyelvezetűek – hangsúlyozta Dr. Felvinczi Katalin a konferencián. Arra is figyelmeztetett, hogy nagyon fontos a megfelelő indikátorok kiválasztása, hiszen a pályázat akkor lehet sikeres, ha a pályázók szemléltetni tudják a várható eredményeket. Dr. Varga Erzsébet egy már megvalósult, igen sikeres programot mutatott be, mely folyamán 75 000 nő emlőrák szűrését végezték el Szabolcs-Szatmár megyében. A projektnek köszönhetően a megyében a 45-65 éves nők mammográfiás átszűrtsége 18%-ról 69,9%-ra emelkedett, az emlőrákos halálozások száma pedig lényegesen csökkent. Az előadók kiemelték, hogy az életmódprogramok területén az ágazatközi együttműködésnek kiemelt szerepe van. Reményeik szerint a civil szféra bevonása része lesz a pályázati kiírásnak.

„Az elképzeléseink megvalósítására most a szükséges források is rendelkezésre fognak állni. Ne hagyjuk, hogy ez a lehetőség kihasználatlan maradjon.” figyelmeztetett Dr. Pikó Károly

A konferencia sorozat további állomásai:

  • Április 28. - Veszprém
  • Május 5. - Pécs
  • Május 12. - Kecskemét
  • Május 19. - Budapest
  • Május 26. - Miskolc
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x