Teával a diabétesz ellen
Címlap / Kütyü és tudomány / Teával a diabétesz ellen

Teával a diabétesz ellen

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

A kutatók tea alapanyagokat szüreteltek Afrikában, összesen közel ötven kiló levelet és háromszáz kiló gyümölcsöt, Nigéria vadvilágában. Ezután a teát a helyi gyógyítók módszere szerint készítették el. A recept egyszerű: forraljuk fel a leveleket, szárakat és gyümölcsöket, majd szűrjük le a folyadékot. 

Per Mølgaard adjunktus és Joan Campbell-Tofte posztdoktori munkatárs a Koppenhágai Egyetem Orvosi Kémiai Intézetéből megvizsgálták a tea hatását genetikailag diabéteszes egereken. Az eredmények megmutatták, hogy az afrikai tea napi fogyasztása hat héten át, alacsony zsírtartalmú diétával, az állatok szemében a zsírtartalom összeállításának és mennyiségének megváltoztatását eredményezte, valamint védte az egerek érzékeny hasnyálmirigyét.

A kutatók ezután egy négy hónapos klinikai tesztet vittek véghez, 23 páciens részvételével, akik II-es típusú cukorbetegségben szenvednek – és az eredménnyel nagyon meg voltak elégedve. „A résztvevők naponta 750 ml teát ittak. A tea hatásmódja eltér a II-es típusú cukorbetegség többi terápiájától, mivel közvetlenül nem hat a vércukor szintre. Ám négy havi teafogyasztás után szignifikánsan nő a glükóz tolerancia.” – közölte Joan Campbell-Tofte. A klinikai tesztek a zsírsavak összetételének változását is kimutatták.

A teát fogyasztó pácienseknél nőtt a többszörösen telítetlen zsírsavak száma (a placebó csoporthoz képest). Ez jó a szervezet sejtjeinek, mert a többszörösen telítetlen zsírsavak hatására a sejtmembrán nagyobb mértékben lesz permeábilis, így a sejtek a vérből jobb hatásfokkal képesek felvenni a glükózt.” – közölte Campbell-Tofte. A kutatók azt remélik, hogy új klinikai tesztek és tudományos kísérletek készülnek majd a közeljövőben, amelyek segítségével a II-es típusú diabétesz új terápiája válhat kifejleszthetővé.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1660 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x