Legdrágább gyógyszerünk: a kamilla - mi mindenre használható?...
Címlap / Kütyü és tudomány / Legdrágább gyógyszerünk: a kamilla - mi mindenre használható?

Legdrágább gyógyszerünk: a kamilla - mi mindenre használható?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Az egyik legértékesebb gyógynövényünk, a kamilla. Az orvosi székfű néven is ismert növényt már az ókor óta hasznosítják. Forrázással készült teája görcsoldó, nyugtató, szélhajtó és gyomorerősítő hatású, emellett immunrendszerünket is védi. 

Ez a Földközi-tenger partjairól származó, az Alföld szikes területén tömegesen előforduló virág az egyik legkedveltebb családi gyógynövény, nem véletlenül, hiszen számtalan értékes tulajdonsága van.

Az ókorban a napisten virágaként is ismert kamillával megelőzhetők mind a külső, mind a belső gyulladások, és hatékonyan csillapítja azokat. Napjainkban emésztési problémák, idegesség, álmatlanság ellen is használják. Teájával súlyos betegségből is hamarabb felépülhetünk, nagymértékű kimerültség után nem sokkal jó közérzetet biztosít. Mindenféle alhasi fájdalom enyhítésére, görcsoldásra, de még neuralgiás arc- és fogfájás kezelésére is alkalmas. Gyenge főzete csecsemőknek is adható felfúvódásnál, gyomorgörcsölésnél.

Illóolajában található anyaga, a bizabolid a központi idegrendszerre nyugtatólag hat, valamint - flavonoidtartalma révén - segít a sérüléseket begyógyítani. Borogatással kezelhetőek az ekcémák, aranyér, ízületi gyulladások is. Torok- fül- és arcüreggyulladás esetén is használható. Főzete a hajat csillogóvá teszi.

Medipress

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2497 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x