Ami teljesen tönkreteszi a nyaralást
Címlap / Kütyü és tudomány / Ami teljesen tönkreteszi a nyaralást

Ami teljesen tönkreteszi a nyaralást

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-28

A kielégítő vakáció kulcsa az, hogy minél kevesebb negatív érzést tápláljunk az utazás iránt ahelyett, hogy inkább élveznénk azt, állítja egy új tanulmány. 

A Virginia Tech marketing professzora, Joe Sirgy szerint kutatása kimutatta, hogy az utazó nyaralás alatt érzett elégedettségét erősen befolyásolja az egészségünk és a biztonságunk miatti aggodalom, mint pl. az, hogy megbetegszünk, elfáradunk, felszedünk pár kilót, esetleg túlköltekezünk az út során.

"Az eredményeink ellentmondanak az általános hiedelemnek, hogy a nyaralás hatással van az elégedettségünkre azáltal, hogy pozitív élményeket biztosít: pihenhetünk, kikapcsolódhatunk, feltöltődhetünk, vagy egészségesebbek leszünk, mert az utazáshoz fizikai aktivitás is szükséges.” – állította Sirgy cikkében.

Sirgy szakterületét képezik az életminőség felmérésével kapcsolatos tanulmányok. Azt is felfedezte, hogy az emberek boldogabbak, ha nem érzik úgy, hogy az útra a gatyájuk is rámegy, inkább azt érzékelték, hogy megérte a rá fordított pénzt. Sirgy következtetéseit egy felmérésből vonta le, melynek keretében több mint 260 turistát kérdezett ki az utazás költségeiről és előnyeiről, és arról, hogy ezek a tényezők miként befolyásolják az elégedettséget általánosságban és bizonyos területeken, mint pl. a társas és családi életben, illetve pénzügyi szempontból.

Medipress
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1047 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x