Hal helyett génmódosított szója
Címlap / Kütyü és tudomány / Hal helyett génmódosított szója

Hal helyett génmódosított szója

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-29

Jó hír a világ halállományai számára: genetikailag módosított szójabab helyettesítheti, vagy legalábbis egészítheti ki rövidesen a halfogyasztást. 

Amerikai konszernek, mint a BASF, a DuPont vagy a Monsanto, már egy ideje termesztenek olyan szóját, amely omega-3 zsírsavakat tartalmaz. E hosszú láncú zsírsavak egészségesnek számítanak, mivel az emberi szervezetben ártalmatlanítják a káros szabad gyököket, és ezzel megelőzik a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, valamint a szélütést is. Ezek az olajok halakban találhatók meg, amelyek tengeri algákból jutnak hozzá.

Átlagosan napi 500 milligramm omega-3 zsírsav bevitele lenne kívánatos, ezt heti 200-300 gramm hal fogyasztásával lehet elérni, ám ennek az átlagmagyar csupán egynyolcadát eszi meg. Az algagénnel rendelkező szója segíthetne ebben: már egy evőkanál salátába tett szójaolaj fedezné a napi szükségletet - tudósít a Die Welt című német lap internetes kiadása.


Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyezési Hivatal (FDA) most hivatalosan engedélyezte a géntechnológia segítségével előállított omega-3 szóját, amellyel kapcsolatban aggodalomra nem lát okot. Ez azt jelenti, hogy az amerikai élelmiszeripari vállalatok mostantól tesztelhetik a zsírokat margarinokban, illetve tablettákban.

Az mindenesetre kérdéses, hogy a termékeket Európában is engedélyezik-e majd.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2132 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x