Ez lenne Jézus igazi arca?
Címlap / Kütyü és tudomány / Ez lenne Jézus igazi arca?

Ez lenne Jézus igazi arca?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

Jézus 173 centi magas volt, napbarnította és egyáltalán nem hasonlított a reneszánsz festők képeire - feltéve, ha igazuk van azoknak a szakértőknek, akik a torinói lepel alapján rekonstruálták a vonásait.  

Digitális művészek egy csoportja több hónapos munkával, 3d számítógépes technológiával készítette el azt a képe, amely szerintük Jézus igazi arcát mutatja.

Kiindulási alapjuk a híres torinói lepel volt, amelybe a hagyomány szerint Jézus holttestét tekerték, miután leszedték a keresztről. A leplen látszik a sebek borította test és az arc lenyomata.


Ray Downing, a csoport vezetője azt mondja, ha rekonstruálni akarjuk Jézus arcát, az egyetlen, amiből ki lehet indulni, a torinói lepel.

Az arckép amit alkottak, nem hasonlít arra a lenyomatra sem, ami a leplen látható, mivel a sík, kétdimenziós képet átalakították három dimenzióssá. "A lepel nem a falon lógott - egy holttest köré tekerték... A torzításokat utánozva levehettük a képet és visszaállíthattuk, így kikövetkeztethettük, milyen volt az arc" - magyarázta Ray Downing.


Az egész eljárással csak az a gond, hogy az alapját, a torinói leplet a tudósok zöme középkori hamisítványnak tartja. Egy korábbi radiokarbon vizsgálat ugyanis kimutatta, hogy a lepel vászna valamikor 1260 és 1390 között készült. Azok, akik eredetinek tartják, azzal érvelnek, hogy a vizsgálat eredményét megváltoztatták a korábbi tűzvészek és javítások hatásai. 

A leplet most ismét kiállítják a torinói katedrálisban, ahol kétmillió érdeklődőre számítanak. Az arc rekonstrukcióról a History Channel készített kétrészes dokumentumfilmet.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 9733 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x