Aki népszerű, tovább él
Címlap / Kütyü és tudomány / Aki népszerű, tovább él

Aki népszerű, tovább él

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-01-29

Amerikai kutatók szerint azok, akiknek sok barátjuk és szeretetteljes családjuk van, tovább élnek, mint mások. 

Az egészséges társadalmi kapcsolatok - rokonokkal, barátokkal, szomszédokkal vagy munkatársakkal - jelentősen növelhetik az életkilátásokat.

A remete életmód viszont éppen olyan egészségtelen , mint napi 15 cigit elszívni, vagy rendszeresen alkoholt fogyasztani és akár kétszer olyan káros is lehet, mint elhízni.

Julianne Holt-Lunstad professzor, a Brigham Young Egyetem (Utah) pszichológia tanszékéről, a kutatás vezetője azt mondja, az egészségügyi szervezetek és a közvélemény még mindig nincsenek tisztában azzal, hogy a szociális kapcsolatok hiánya kockázati tényező.

A kutatók 148 olyan korábbi felmérés adatait dolgozták fel, amelyekben a megkérdezett emberek társadalmi kapcsolatait térképezték fel és egészségügyi történetét követték nyomot átlagosan hét és fél éven át.

Timothy Smith professzor, a tanulmány társszerzője azt mondja, nem csak az idősek számára fontos, hogy ne maradjanak egyedül. A jó kapcsolatrendszer minden életkorban fontos és nem csak lélektani, hanem fiziológiai szempontból is.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1580 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x