A félelem rontja a szívroham kimenetelét
Címlap / Kütyü és tudomány / A félelem rontja a szívroham kimenetelét

A félelem rontja a szívroham kimenetelét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A szívrohamon átesett páciensek közül rosszabb kimenetelre számíthattak azok, akik erős halálfélelmet tapasztaltak közben - idézte brit kutatók megállapítását a BBC hírportálja. 

A londoni Imperial College munkatársai 208, szívrohamon átesett pácienst kértek meg arra, hogy értékeljék az esemény közben érzett félelmük szintjét. Kiderült, hogy akiknél a legmagasabb volt a tapasztalt stressz szintje, azoknál magasabb volt egy gyulladáshoz köthető kémiai jelzőanyag vérszintje is.
 
Andrew Steptoe és kutatócsoportja úgy találta, hogy az intenzív halálfélelmet érző páciensek vérében emelkedett volt a TNF-alfa (tumornekrózis faktor alfa) szintje, ami a szervezetben zajló gyulladásos folyamatok erősödésének jelzője. Az esemény után három héttel mérték a szívritmus változásait, valamint egy stresszhormon, a kortizon szintjét is.

"A halálfélelem nem pusztán érzelmi válasz, hanem azokhoz a biológiai változásokhoz köthető, amelyek akut kardiális események folyamán játszódnak le" - magyarázta Steptoe, aki hozzátette, hogy megfigyelésen alapuló tanulmányuk nem ad választ arra, miként lehetne segíteni az embereknek, hogy túljussanak ezen a félelmen, ezáltal javuljon klinikai kilátásuk.

Az eredeti tanulmány a European Heart Journal című orvosi folyóiratban tették közzé.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1303 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x