Rövidesen földönkívüliekkel találkozhatunk
Címlap / Kütyü és tudomány / Rövidesen földönkívüliekkel találkozhatunk

Rövidesen földönkívüliekkel találkozhatunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Két évtizeden belül kapcsolatot létesítünk földönkívüli civilizációkkal. Ezt nem egy őrült megszállott, hanem egy vezető orosz csillagász mondta.  

"Az élet kialakulása éppen olyan törvényszerű, mint az atomok keletkezése. Más bolygókon is létezik élet, és húsz éven belül meg fogjuk találni - mondta Andrej Finkelstein, az Orosz Tudományos Akadémia Alkalmazott Csillagászati Intézetének vezetője a földönkívüli élet kutatásával foglalkozó nemzetközi konferencián.

Finkelstein szerint a Tejút csillagai körül keringő bolygók 10 százaléka Föld típusú. Ha víz van rajtuk, élet is lehet. A tudós még azt a merész jövendölést is megkockáztatta, hogy a fejlett földönkívüliek hasonlítani fognak az emberre: fejük lesz és két kezük meg két lábuk. A bőrük színe más lehet, de mint mondta, az a Földön is változó.


Feltételezett idegen baktérium kövülete egy meteoritban (balra) és egy földi baktérium

Finkelstein intézete a hidegháború alatt, a 60-as években kezdte figyelni a világűrből érkező rádiójeleket, de maguk is küldtek ki jeleket. Az orosz csillagász nincs egyedül, számos tudós tartja bizonyosnak - már csak az exobolygók nagy száma miatt is - a földönkívüli élet kialakulását. Más kérdés, hogy az irdatlan távolságok miatt valaha is lehetséges lesz-e a közvetlen kapcsolat felvétele. Néhányan azonban még a Marsról, vagy a távolabbi világűrből érkező meteoritokban is felfedezni vélik az élet nyomait. Richard Hoover asztrobiológus, a NASA tudósa például márciusban azt állította, hogy idegen baktériumok kövületeit találta meg meteoritokban.

Finkelstein bírálói nem is azt kifogásolják, hogy feltételezi a földönkívüliek létét, ezzel többnyire egyetértenek, hanem csak azt, hogy szerinte hasonlíthatnak az emberre. A legtöbben úgy fogalmaznak, hogy a fej és a végtagok fontosak lehetnek más fejlett életformáknak is, de az, hogy nekünk négy végtagunk van, evolúciós történelmünk következménye: négyuszonyos halakból fejlődtek ki a szárazföldi gerincesek. A négy végtag azonban a Földön is kisebbségben van: a rovaroknak például hat van.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x