Gyógyszergyártók reformjai
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Gyógyszergyártók reformjai

Gyógyszergyártók reformjai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-31

A Gyógyszergyártók Világszövetsége (IFPMA) új vezetőséget választott és nagyszabású reformokat vezet be az egészségügyben történő partneri kapcsolatokra való fokuszálás elérése érdekében 


Rendezvénynaptár
2004. október 27, Barcelona – A Gyógyszergyártók Világszövetsége, az International Federation of Pharmaceutical Manufacturers & Associations (a továbbiakban IFPMA) ma megválasztott új elnöke Dr. Daniel Vasella, a Novartis AG elnök vezérigazgatója, és két új alelnöke - Dr. Henry A. McKinnell Jr., a Pfizer Inc. elnök vezérigazgatója és Mr. Haruo Naito, az Eisai Co. Ltd elnök vezérigazgatója.

A mai ülésen elfogadott IFPMA reformok végrehajtásáért, az újonnan megválasztott vezetőség lesz felelős. Az IFPMA átszervezésének köszönhetően, jelentősebb hangsúly helyeződik az innovációs folyamatokra, és lehetővé válik hatékonyabb partnerkapcsolatok kialakítása.

A cél, a hatékonyabb párbeszéd kialakítása, olyan témákat érint, mint az egészségügyi rendszer kérdései, szabályozások, technikai szabványok, biotechnológia és az oltóanyagok tárgyköre. Az IFPMA teljes tagsága nyitott azok felé a kutatásorientált gyógyszeripari vállalatok felé, amelyek az IFPMA számára biztosítják a közvetlen összeköttetést a kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkeznek a K+F alapú gyógyszer és biotechnológiában érdekelt innovációs cégek felé.

Dr. Vasella méltó utódja Raymond Gilmartinnak, a Merck and Company Inc elnök vezérigazgatójának, aki két évig töltötte be az IFPMA elnöki székét. Gilmartin jelentős szerepet játszott a gyógyszeripari kutatás-fejlesztések pozitív környezetének szellemi tulajdonjogvédelmi biztosításában és nagymértékben hozzájárult az AIDS-es betegek ellátásának javulásához. Továbbá elősegítette az iparági konszenzust az IFPMA átszervezésének a tekintetében, amely arra irányult, hogy a szervezet nemzetközi szinten eredményesebb szerepet kapjon a fő egészségügyi kérdések megvitatásában.

“Ray Gilmartin egy fáradhatatlan és eredményes szószólója az iparágunknak” jelentette ki Dr. Harvey Bale, az IFPMA főigazgatója. “Ő segített megértetni, hogy a páciensek életének jobbá tételéhez elengedhetetlen tudományos- és orvosi előrehaladás alapja egy olyan környezet létrehozása, amely támogatja a kutatás-fejlesztést. Az Ő erőfeszítései hozták meg az előrelépést a kereskedelemben és a szellemi tulajdont érintő nemzetközi szerződésekben”

Az IFPMA gyűlésen megtartott beszédében Dr. Vasella elmondta, hogy az előző elnök munkáját folytatva, a szervezet figyelmét az innováció további serkentésére kívánja fordítani, annak érdekében, hogy az iparág küldetését teljesítve, egyre korszerűbb gyógyszerekkel álljanak a betegek rendelkezésére. Elnökségének főbb feladatai közé fog tartozni az állami szervekkel, az egészségügyi és jogi kamarákkal való mélyebb és hatékonyabb kapcsolatok kiépítése annak érdekében, hogy szembenézzenek mind a fejlett, mid a fejletlen országok egészségügyi ellátottságának kérdésével.

„Mint orvos, megtapasztaltam, hogy az iparágunk hogyan járul hozzá az egészségügyi ellátás javulásához és a betegek szenvedésének enyhítéséhez.” mondta Mr Vasella. „Még mindig rengeteg kihívás áll előttünk, amelyek felerősödnek a népesség öregedésével, a fejlődő országokban tapasztalható egészségügyi infrastruktúra hiányával és az új gyógyszerek iránti igények növekedésével egyaránt. Ahhoz, hogy újabb megoldásokat találjunk a világban felmerülő egészségügyi problémákra, a nemzetközi egészségügyi kamarákkal való még szorosabb együttműködésre van szükség.”

Dr. Vasella-t 1999 áprilisában nevezték ki a Novartis elnökének, ahol 1996 óta a végrehajtó testület elnöki- és a vezérigazgatói székét töltötte be. A Novartis-ban végbemenő karrierje 1988-ban kezdődött a Sandoz Pharmánál, ahol 1994-ben kapta meg a vezérigazgatói posztot. Mielőtt a Sandoznál helyezkedett el, Vasella több orvosi tisztséget is betöltött Svájcban. Tagja a PepsiCo Inc. és a DaimlerChrysler igazgató tanácsainak. Továbbá tagja a Nemzetközi Üzleti Vezetők Sanghai Régióért Felelős Tanácsadó Testületének (International Business Leaders Advisory Council for the Mayor of Shanghai) és a „Perez Központ a Békéért” Nemzetközi Igazgatótanácsának (International Board of Governors of the Peres Center for Peace). 2002-ben Dr. Vasella-t tiszteletbeli doktorátusi címmel tüntette ki a Basel Egyetem Orvostudományi Kara.

Záró megjegyzés
Az IFPMA egy olyan non-profit civil szervezet, amely mind a fejlett, mind a fejletlen országok nemzeti gyógyszeripari szövetségeit és vállalatait képviseli. Az IFPMA tagjait kutatásorientált gyógyszeripari- és biotechnológiai termékeket, valamint oltóanyagokat gyártó vállalatok alkotják. Az iparágban jelenleg folyamatban lévő kutatás-fejlesztési projektek keretén belül 700 új gyógyszer és oltóanyag kikísérletezésén dolgoznak, többek között a HIV/AIDS, a Tuberkolózis és a Malária ellenszerén.
Open Communications


 
 
[ 576 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x