Agresszívvé válnak a díszhalak egy szűk akváriumban
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Agresszívvé válnak a díszhalak egy szűk akváriumban

Agresszívvé válnak a díszhalak egy szűk akváriumban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-25

Ingerszegény, szűk akváriumban a díszhalak agresszívé válnak - derítették ki a Case Western Reserve Egyetem kutatói, akik a Journal of Applied Animal Welfare Science című folyóiratban számoltak be vizsgálataikról. 

 

Rendezvénynaptár
"Úgy tűnhet, hogy nincs túl nagy jelentősége, miként is érzik magukat az akváriumok lakói, ám ha figyelembe vesszük, hogy milyen sok díszhalat tartunk fogságban - csak az Egyesült Államokban 182,9 milliót -, a kérdés egészen más megvilágításba kerül" - hangsúlyozta a kutatásokat irányító David Oldfield biológus.

A kutató kollégáival összehasonlította, hogy miként viselkedik a citromsügér (Amphilophus citrinellus) különböző környezetekben - természetes élőhelyén, a nicaraguai krátertóban, egy nagy mesterséges folyamban az állatkertben, valamint olyan méretű akváriumban, amilyent a lakásba szokás vásárolni.


A kutatók az agresszivitást a citromsügérek egymás elleni támadásai számában mérték, amelyeket legalább egy másodperc választott el egymástól. "Erőfitogtatásként" értékelték azonban a halak "uszonylobogtatását" is.

Mint kiderült, az agresszivitást jelentősen csökkentette, ha nemcsak megnövelték a tartály méretét, de növényzet telepítésével, kövek és egyéb "tereptárgyak" elhelyezésével búvóhelyeket is képeztek az akváriumban.

David Oldfield a kutatásokkal kapcsolatban kiemeli, hogy a vizsgálat segít jobban megérteni az emberek magatartását, amikor különféle társadalmi közegbe kerülnek.
"A börtönökben tapasztalható erőszak részben a szűkös térrel és ingerszegény környezettel magyarázható" - fogalmazott David Oldfield.
 
 
[ 3050 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x