Boszorkányt találtak olasz régészek?
Címlap / Kütyü és tudomány / Boszorkányt találtak olasz régészek?

Boszorkányt találtak olasz régészek?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Rendkívüli múmiát találtak Olaszországban: a 13. században eltemetett nő szájába szögeket vertek, amiből a régészek arra következtetnek, hogy kortársai esetleg boszorkánynak tartották. 

A toszkánai Baratti tengerpartján a régészek a hatodik században élt szent, San Cerbone székesegyházát és kriptáját kutatták, amikor egy másik, az ezerkétszázas évekre datált sírt fedeztek fel - meglepetéssel. A kiásott múmia szájában ugyanis szögeket találtak: négy darab, négy centiméter hosszú, görbe vasszöget, amelyeket a halott szájcsontjába vertek be. A tetem egy huszonöt-harminc éves nőé volt, akit meztelenül temettek el.

A régészek feltételezik, hogy kortársai boszorkánysággal vádolták. Ennek ellenére a megalázott halottat egy templom közelében, szentelt földben helyezték el. "Ez talán azzal magyarázható, hogy a boszorkánynak tartott nő befolyásos család tagja volt, és rokonainak sikerült elintézni, hogy szentelt földben helyezzék el" - mondta az olasz sajtóban az ásatást vezető Alfonso Forgione, a L’Aquilai Egyetem régésze.

A feltételezett boszorkány közelében temették el azt a tizenhét éves lányt is, akinek sírjában egy zsákocskát találtak, benne tizenhét darab dobókockával. A 13. században a kockázás alantas és ördögi szerencsejátéknak számított, amelyet tiltottak, főleg nőknek. A tudósok szerint a fiatal nő prostituált lehetett, és istentelen mesterségére a sírjába tett dobókockák utaltak.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2264 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x