Elektromos autók bérletmegosztással Párizs környékén
Címlap / Kütyü és tudomány / Elektromos autók bérletmegosztással Párizs környékén

Elektromos autók bérletmegosztással Párizs környékén

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Gyerekek iskolába szállítása, bevásárlás, moziprogram: felesleges hozzá egy szennyezést kibocsátó, saját autóval rendelkezni mostantól Párizsban. 

Decembertől 1-től ugyanis az Autolib’ cég 100 százalékig elektromos autókkal áll a francia főváros és környéke lakosainak rendelkezésére rövid távú bérlésekkel. Az Autolib’ fokozatos vezeti be 3000 Bluecar típusú, háromajtós, négyszemélyes autóit, amelyeknek bérlését a hálózat honlapján lehet intézni.

Hogy a bérlők ne vesztegessék idejüket, mindegyik autót felszerelték GPS-szel, amely a legrövidebb úton vezeti őket valamelyik végállomáshoz (több százat terveznek belőlük)  és így a következő bérlő is hamarabb hozzájut a járműhöz.
 
A bérletmegosztó rendszer célja a szennyezés és a forgalomban lévő személygépkocsik számának csökkentése. Az előzetes becslések szerint az egy nap alatt több személy által bérelhető elektromos gépkocsi 8 hagyományos egyéni járműt helyettesíthet. A lehetőség szemléletváltozást is ösztönözhet, a megosztott használatot sugallja az egyéni birtoklással szemben.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1475 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x