Áldozati állatként tenyésztették a macskákat az ókori...
hirdetés
Címlap / Kütyü és tudomány / Áldozati állatként tenyésztették a macskákat az ókori egyiptomiak

Áldozati állatként tenyésztették a macskákat az ókori egyiptomiak

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Kifejezetten mumifikálásra, és azért tenyésztették a macskákat az ókori egyiptomiak, hogy az isteneknek szánt ajándékként áldozzák fel őket - derült ki egy új tanulmányból. 

Olasz szakemberek egy olyan mumifikált kismacskát vontak alapos vizsgálat alá, amely valószínűleg egy 18. században megvásárolt egyiptomi gyűjtemény részeként került a parmai Nemzeti Régészeti Múzeum tulajdonába. A kutatócsoport a röntgenfelvételhez hasonló, úgynevezett radiográfiai vizsgálat révén kukkantott be a múmia vászonborítása alá, amely egy mindössze 5-6 hónapos kölyökmacskát rejtett.


A póz, amelyben az állatot mumifikálták, azt sugallta a kutatók számára, hogy a macskát az istennek szánt áldozati ajándékként mutatták be.

A macskát a lehető legszorosabban bepólyálták és az időszámításunk előtti 332 és 30 közötti időszakból származó hieroglifás ábrákon látható, ülő macskákhoz hasonló pozícióban mumifikálták. Annak érdekében, hogy az állatok minél kisebb helyet foglaljanak el, a balzsamozók eltörték a macskák csontjainak egy részét, köztük a gerincük végét, hogy a farkuk minél közelebb legyen a testükhöz, valamint a bordáikat, hogy mellső lábaikat is jobban le tudják szorítani. 
 
[ 2494 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x