Ember-kutya barátság az emberért és a kutyáért
Címlap / Kütyü és tudomány / Ember-kutya barátság az emberért és a kutyáért

Ember-kutya barátság az emberért és a kutyáért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-01

Egy angol kutatás kimutatta, hogy aki naponta háromszor sétál a kutyájával, annyi jót tesz az egészségének, mintha hetente nyolc órát töltene el egy edzőteremben.  

A felmérésben résztvevők kétharmada volt kutyatulajdonos és róluk kiderült, hogy naponta átlag 48 percet sétálnak a kutyájukkal.

Nem véletlen, hogy az American Academy of Family Physicians, az egyik legnagyobb amerikai orvos-társaság, a kutyás sétát is bevette azok közé a tanácsok közé, amelyeket a túlsúlyosoknak ajánl, hogy gyorsítsák metabolizmusukat és fogyjanak.

Ismert az is, hogy mekkora antistressz-hatása van egy egyszerű kutyasimogatásnak. Sőt a legújabb kutatások szerint, akinek úgynevezett társasági állata, vagyis kutyája vagy macskája van, az kevesebbet betegeskedik.

Az orvosok azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a sok pozitív hatás csak akkor érvényesül, ha a gazdi aktív résztvevője a sétának. Aki pórázon vonszolja a kutyáját, miközben mobilozik vagy SMS-ezik, utána pedig leül egy padra újságot olvasni, az ne várja egészsége javulását.

A jó eredmény eléréséhez még az is szükséges, hogy a gazdi törődjön azzal‚ hogy séta közben a kutya jól érezze magát. Ez nem jelenti azt, hogy az eb tehet, amit akar, de meg kell találni a megfelelő kompromisszumot, hogy mindketten elégedettek legyenek a szabadban töltött idővel. Aki megfigyeli a sétáló gazdát és kutyáját, a megállapíthatja, hogy milyen a kapcsolat közöttük. Kis jelek, tekintetek, jó helyen való megállás, egy-egy simogatás sok mindent elárul.

Vitathatatlan az is, hogy a kutyák védenek a magány ellen, ami egyre gyakrabban előszobája a szociális autizmusnak. A kutya miatt rákényszerül az ember, hogy kimozduljon a négy fal közül, hogy kapcsolatba kerüljön másokkal. Egy szürke, őszi reggelen a többi kutyással való találkozás észrevétlenül pótolhatatlanná válik. Aztán már nemcsak a kutya az összekötő kapocs, hanem terítékre kerülnek a napi események, sőt még a magánélet öröme, bánata is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x