Nem lerágott csont!
Címlap / Kütyü és tudomány / Nem lerágott csont!

Nem lerágott csont!

Forrás: VM.komm
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

2005. május 25. és 28. között hatodik alkalommal tartják meg Balatonfüreden a Magyar Osteologiai Kongresszust. A legjelentősebb csont- és izületi betegségekkel foglalkozó hazai tudományos eseményen több mint 1300 résztvevő ismerkedhet meg a legfrissebb tudományos eredményekkel.  

2005. május 25. és 28. között hatodik alkalommal tartják meg Balatonfüreden a Magyar Osteologiai Kongresszust. A legjelentősebb csont- és izületi betegségekkel foglalkozó hazai tudományos eseményen több mint 1300 résztvevő ismerkedhet meg a legfrissebb tudományos eredményekkel. Mivel az osteoporosis egyre magasabb fokú és egyre összetettebb a kezelése, így fókuszba kerülnek az olyan új komplex új terápiák, amik nem csak a csontritkulást gyógyítják, hanem további kedvező hatásokkal is bírnak.

A 15 éve alapított és immár több mint 1500 taggal rendelkező Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság, a Magyar Radiológusok Társaságának Osteologiai Szekciójával közösen, 2005. május 25-28-a között tartja meg a VI. Magyar Osteológiai Kongresszust. Az eseményre több mint 1300 regisztrált résztvevővel, a már hagyományos balatonfüredi helyszínen, számos további tudományos társasággal együttműködve kerül sor. A rendezvényhez 2005-ben csatlakozott a Magyar Tüdőgyógyász Társaság is, akivel a MOOT közös kerekasztal beszélgetést is tart.

Az, hogy a csontritkulás a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek mellett a legjelentősebb népegészségügyi probléma, és hogy a magyar lakosság közel 10 százaléka érintett, már sokszor elhangzott. Azonban az a tény, hogy az osteoporosis-nak egyre magasabb fokú és egyre összetettebb a kezelése, még kevéssé ismert, pedig az új kezelések kapcsán csökken igazán a csonttörési rizikó.
Ezen kívül az új terápiák komplexek, ami abban nyilvánul meg, hogy nem csak a csontritkulást gyógyítják, hanem a daganatos – elsősorban mellrák – megbetegedésekre, a cukorbetegségre és a szív- és érrendszeri betegségekre is jótékony hatással vannak.

Magyarországon jelenleg évente 80-100 ezer embernél lép fel csontritkulás, és 15 ezer combnyaktörés regisztrálnak. Ezen betegek közül 2,5-3 ezer beteg meghal, a túlélők fele pedig mozgáskorlátozott lesz. Szintén mozgáskorlátozottsághoz vezethet az évi regisztrált 30-40 ezer csigolyatörés is. Ezeken az arányokon sokat lehetne javítani, aminek a kulcsa az új gyógyító, megelőző terápiák.

A fentieken túl a kongresszus tudományos főtémái a gyulladásos csont-ízületi betegségek képalkotó diagnosztikája és terápiája, az asztmás betegek osteoporpsisa, a nukleáris medicina az oszteológiában és a csontrendszer immungenetikai vonatkozásai. A több mint 40 elméleti előadás és tudományos szimpózium mellett képalkotó eszközökkel történő diagnosztikai gyakorlatra is sor kerül a kongresszuson. A hazai szakemberek mellett angol, vagy Egyesült Államokbeli szerzők előadásai is szerepelnek a programban.

A konferencián MOOT közgyűlésre és vezetőség-választásra, valamint az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületének hagyományos – ezúttal az „Oszteoporozis – helyünk Európában” címet viselő – civil fórumára is sor kerül.

A szintén hagyományos képzőművészeti kiállításnak idén az ötvenes évek a témája, Sztojka László festményeit tekinthetik meg a résztvevők.
VM.komm
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x