Kullancs visszaküldési akció
Címlap / Kütyü és tudomány / Kullancs visszaküldési akció

Kullancs visszaküldési akció

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A Kullancs Szövetség által meghirdetett "kullancs visszaküldési akció" minden várakozást felülmúlt. A Hungaropharma gyógyszernagykereskedelmi Rt segítségével a patikákba eljuttatott mintegy 20.000 borítékot gyakorlatilag néhány nap alatt elkapkodták. 

A Kullancs Szövetség által meghirdetett „kullancs visszaküldési akció” minden várakozást felülmúlt.

A Hungaropharma Gyógyszernagykereskedelmi Rt segítségével a patikákba eljuttatott mintegy 20.000 borítékot gyakorlatilag néhány nap alatt elkapkodták. Az elmúlt héten mintegy 100 kullancsot küldtek bevizsgálásra az Istenhegyi Klinika Géndiagnosztikai laboratóriumába, ahol a beküldött minták mintegy negyedéről derült ki, hogy Borrelia burgdorferi baktériummal fertőzött egyedekről van szó. A laboratórium a vizsgálatokat péntekenként összesíti és a feldolgozott eredményeket a www.kullancsinfo.hu honlapon teszi elérhetővé (a beküldött mintát az érdeklődők a sorszám alapján azonosíthatják).

A klinikának egy új nagy teljesítményű hűtőt és két új telefonvonalat kellett beszereznie, hogy állni tudják az érdeklődők rohamát. A Kullancs Szövetség 1 millió forintot tudott elkülöníteni a kullancsok vizsgálatára. A klinikán egy PCR vizsgálat önköltségi áron 4000 Ft-ba kerül, vagyis 250 visszaküldött kullancs vizsgálatát lehet fedezni a rendelkezésre álló összegből.

A lakosság lelkesedését látva feltételezhető, hogy a következő hetekben beérkező kullancsok száma meghaladja az ezret, hiszen a patikákban és a rendelőkben még mindig folyamatos az érdeklődés. Országszerte családok és iskolák tucatjai szeretnének részt venni a kullancs visszaküldési akcióban.

A Kullancs Szövetség nem gondolta volna, hogy az érdeklődés ilyen nagy lesz, és az akcióra elkülönített összeg csak a vizsgálatok töredékét képes fedezni. A felfokozott érdeklődésre való tekintettel a Kullancs Szövetség arra kéri a probléma megoldásában segíteni akaró és a probléma iránt érdeklődő cégeket és magánembereket, hogy adományaikkal segítsék a kullancsok fertőzöttségét kimutató vizsgálatok további elvégzését, az eredmények feldolgozását.

Az Istenhegyi Klinika természetesen az akción kívül is vállalja a beküldött minták önköltségi áron történő bevizsgálását.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 787 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x