Túrós édességek
Címlap / Nasira / Túrós édességek

Túrós édességek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Igazi vegi finomság Valentin napra, egy könnyű torta amibe nem kell tojás sem: Túrószívek! Skót túrós specialitás erre a napra: mánaszíves túrótorta.  

Valentin napi skót specialitás, csodás ízharmónia!

Málnás-zabpelyhes túrótorta
(skót specialitás)

Hozzávalók: 75 g vaj, 3 ek méz, 250 g zabpelyhes keksz, 1 tasak zselatin, 3-4 ek whisky, 600 g túró, 225 ml tejszín, 425 g málna, 6 kis mentalevél

Elkészítés: Oldjuk fel a zselatint a whiskyben, és kis lángon melegítsük. Kis vajjal kenjük ki 22 cm átmérőjű tortaforma alját. Törjük össze a kekszet. Lassú tűzön olvasszuk föl a vajat és a méz felét és keverjük bele az összetört kekszet. Ezután öntsük bele a masszát a tortaformába, és simítsuk el egy kanál hátával. Tegyük be a hűtőszekrénybe 1 órára.

Törjük össze egy tálban a túrót, és adjuk hozzá a méz másik felét. Verjük fel a tejszínt jó keményre, majd keverjük a túróhoz. A legszebb málnaszemeket a díszítéshez tegyük félre, a többit pedig törjük össze, és adjuk a túróhoz. Végül keverjük bele a whiskyben felolvasztott zselatint.
Simítsuk bele a tortaformába a túrós-málnás keveréket, és hűtsük 3-4 órán át. Vegyük ki a tortaformából. A torta tetejét díszítsük a félretett málnaszemekkel és a mentalevelekkel.

Jó tanács: Whisky helyett készíthetjük narancslével is.


Igazi vegi finomság Valentin napra, egy könnyű torta amibe nem kell tojás sem!

Túrószívek
Hozzávalók:
Fél kg. túró,
1 kefir
1 ek. Szódabikarbóna
rozs és teljes búzaliszt, annyi, amennyit a tészta felvesz
Méz, vanília, 1 citrom reszelt héja
1 csomag piros máz (Például drOtker)

A túrót és a kefirt keverd össze egy tálban. A kétféle lisztet és a szódabikarbónát keverd össze és folyamatosan add hozzá a túróhoz, hogy rugalmas tésztát kapj a végére. Tégy hozzá három evőkanál mézet (ízlés szerint többet is!) vaníliát és egy citrom reszelt héját. Tedd kivajazott, vagy olajozott tepsibe és süsd barnára. Szaggasd szív formájúra, vagy pohárral kerekre és a kész formákat vond be piros mázzal.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6234 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x