Mákos kása, édesen
hirdetés
Címlap / Nasira / Mákos kása, édesen

Mákos kása, édesen

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-12-01

A pelyheket főző edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kis sóval felforraljuk, lefedjük, így további főzés nélkül kásaalapot kapunk, amit hagyunk kihűlni. A többi hozzávalót ekkor beletesszük, majd összekeverjük. Ha túl sűrű, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, úgy, hogy jól keverhető legyen. 

Hozzávalók:
személyenként 4-5 evőkanál pehelymix (rozs, búza, árpa, zab);
személyenként 2-2,5 evőkanál mák
személyenként 1 evőkanál méz, 1 kávéskanál őrölt vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 4-5 csepp narancsolaj;
személyenként 1 kávéskanál kukoricacsíra olaj

Elkészítés:
A pelyheket főző edénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Kis sóval felforraljuk, lefedjük, így további főzés nélkül kásaalapot kapunk, amit hagyunk kihűlni. A többi hozzávalót ekkor beletesszük, majd összekeverjük. Ha túl sűrű, akkor kevés vizet adhatunk hozzá, úgy, hogy jól keverhető legyen. Tányérra kanállal gombócokat formálva tálaljuk. Az íze csodálatos, igen tápláló és laktató étel.



 
 
[ 3476 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x