Irdalt ponty filé grill zöldségekkel és metélő hagymás...
Címlap / Nasira / Irdalt ponty filé grill zöldségekkel és metélő hagymás mártogatóssal

Irdalt ponty filé grill zöldségekkel és metélő hagymás mártogatóssal

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-07-08

Megjött a nyár és vele megérkezett a horgász szezon. Ha úgy érzi unalmas a megszokott halászlé vagy a rántott hal, próbálja ki ezt a receptet, nem fog csalódni. A hazai ponty ízletes és nagyon egészséges. A ponty rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz növényevő életmódjának köszönhetően: C és B vitamint, káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat és nátriumot. 

 

A hozzávalók 4 személy részére:
80 dkg pontyfilé (ez körübelül egy 2,5 kg-os ponty egyik filéje)
1,2 kg vegyes grillezni való zöldség (padlizsán, cukkini, lila hagyma,gomba, paprika, paradicsom és minden más amit szeretünk)
2,5 dl joghurt (legjobb a PP Joghurt)
egy kis csokor metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj a sütéshez

őrölt bors
bazsalikom
kakukkfű
rozmaring
citrom a díszítéshez



Az elkészítés:
A ponty filét 6-8 dekás szeletekre vágjuk, bőrével lefelé vágó deszkán kb fél centiméterenként beirdaljuk, ügyelve, hogy a bőrét ne vágjuk át. Az irdalt részeket megsózzuk és legalább fél órát állni hagyjuk. Így érhetjük el, hogy tökéletesen szálkamentes legyen az ételünk. Amíg a sóban áll a halunk, vágjuk össze a grillezni való zöldségeket egyforma nagyságú darabokra. A pp joghurtot kikeverjük sóval, kevés fokhagymával és a finomra vágott metélőhagymával.

Két serpenyőt is felforrósítunk. A közepesen meleg serpenyőben, bőrével lefelé, kevés olajon elkezdjük a halat megsütni.A másik serpenyőben szintén olajon elkezdjük megpirítani a zöldségeinket.Fontos, hogy ez a serpenyő nagyon forró legyen, különben a zöldség nem pirulni, hanem párolódni fog.A zöldségeket sózzuk, borsozzuk. A többi fűszert viszont csak az utolsó percben adjuk hozzá.Kb. 3-4 perc elteltével a ponty filénket óvatosan megfordítjuk és további 3-4 perc alatt teljesen átsütjük.

A grill zöldségekből álló talapzatra tálaljuk a pontyot és hozzá a metélő hagymás mártogatósunkat és citrom cikkeket kínálunk.

Borajánlatom a halételhez:
Anonym “Frazír” Sauvignon Blanc” 2012

Ha tetszett a recept, akkor lájkolja a facebook oldalam.

Köszönettel:
Serfőző Tamás





 
 
[ 3315 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x