Harmonizáló nyersétel hétvégék Lénárt Gittával és Kőrösi...
Címlap / Nasira / Harmonizáló nyersétel hétvégék Lénárt Gittával és Kőrösi Gáborral

Lénárt Gitta

Harmonizáló nyersétel hétvégék Lénárt Gittával és Kőrösi Gáborral

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Immár egy éve kelünk útra Kőrösi Gábor zenész barátommal minden hónapban 20-25 vendéggel, hogy beavassuk őket a nyers ételek világába, és még azon túl is… Egy kedves barátunk így ír az élményről, amit Piliscsabán élt át velünk.  

„Piliscsaba. Mondhatnám, hogy Magyarország egyik legszebb helye, de sok-sok embernek, köztük nekem is PILISCSABA már messze nem csak egy hely, hanem egy fogalom. Igen, így csupa nagybetűvel.

Piliscsaba neve nekünk egyenlő lett azzal a harmonizáló nyersételes táborral, amit Lénárt Gitta és Kőrösi Gábor vezetnek minden hónapban. Attól a pillanattól kezdve, hogy péntek délután megérkeztünk, napsütés, mosoly és angyalszárnyak öleltek át minket.

Beléptünk – sokan először – azon a kapun, ami a nyers ételek tárházába vezet, és gyermeki módon rácsodálkoztunk, hogyan lehet főzés, sütés, cukor, olaj, liszt, hús és hasonlók nélkül cukkiniből nyers spagettit, vagy aszalt gyümölcsökből és magokból granolát, nyers müzlit készíteni. Nem tudom leírni, milyen íz-élményt okoznak, mennyei! Intenzív, új és mégis ismerős, édes, de nem egészségtelen, most is összefut a nyál a számban…


A közös ételkészítés mellett Gittától elméleti oktatást is kapunk arról, hogy mivel érdemes kezdeni, hogy lehet a gyerekekkel megszerettetni a nyers ételeket, mit kell tudni enzimekről, alapanyagokról, betegségről, egészségről. Hihetetlen, hogy mennyi kedvesség, szelídség, szeretet árad belőle, tudása és tapasztalata mindenkit magával ragad. Egy igazi angyal. :)
És hogy a harmonizálás nem csak az étkezésről szól? Gittáék mindenről gondoskodnak.
Gábornak köszönhetjük a zene mindenféle megjelenési formáját a hétvégén. Kezdődik az egész a péntek esti gitáresttel és közös énekléssel, ahol néha akkora a hangulat, hogy még a húr is elszakad... Szombat délután jön a hangfürdő, jaj, a felejthetetlen hangfürdő… egzotikus hangszerek, mesés hangok, relaxálás, utazás, repülés, mosoly, könny, tánc, öröm, tűz, rezgések a testben, élmények a léleknek és érzések a szívnek, varázslatos és leírhatatlan!

De nem, még nincs vége, jön este a mantraéneklés, gitárral, handpan-nel, hegedűvel, ami tisztítja és feltölti a lelket a mantrák egyszerű gyönyörűségével.

Miután elménket tápláltuk az egészséges és oly finom ételekkel, lelkünket feltöltöttük a zenével, még a testünk (és persze lelkünk) is kap kényeztetést Gábor masszázsával. Megfoghatatlan különös energia veszi őt körül…

És a jógáról, táncokról, mandalarajzolásról, szaunáról és a medencéről még nem is beszéltem….

Kevesek a szavak, mert mindez oly leírhatatlan. Bejárhatjuk az ízek birodalmát, repülhetünk a hangok szárnyán, felfedezhetjük az érintés ajándékát; de ennél sokkal-sokkal többet kapunk. Szóval mi is Piliscsaba? Egy kis sziget távol a város zajától és a mindennapos rohanástól; egy hely, ahol megáll az idő és jut idő mindarra, ami igazán fontos az életben, de oly nagyon nehezen megvalósítható a mindennapokban; gyöngyszem. A záró körben mindig megbeszéljük, ki mit visz haza a táborból: megérdemelt kényeztetést szemnek, szájnak, orrnak, fülnek, testnek; feltöltődést lélekben, és annyi, de annyi melegséget a szívben. Recepteket, célokat, energiát, kedves szavakat, egymásra találást és barátokat, magunkra találást, felismeréseket, élményeket, emlékeket, kisimult lelket, ölelést, szeretetet. Kell ennél több?”
Heizerné Auer Edina

A következő hétvége december 5-7-én lesz.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2319 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x