HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19
Címlap / Nasira / Alu gobi

Hémangi Dasi

Alu gobi

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-10-19

Főzőtanfolyamokon sokan panaszkodnak az indiai ételek megjegyezhetetlennek tűnő neveiről. Pedig az esetek többségében igen egyszerű dolgunk van, ha tudjuk néhány zöldség nevét. Az elnevezés ugyanis legtöbbször az alapanyagok neve. Mint ebben az esetben: Aloo gobit készítünk, azaz krumpliból és karfiolból álló sabjit. 

 

Hozzávalók:
2 ek reszelt friss gyömbér
2 kk őrölt koriander
½ kk cayenne bors
½ kk kurkuma
3 ek olaj
1 kk római kömény
2 babérlevél
1-2 apró szárított chili
¼ kk asafoetida
egy kis fej karfiol kisebb rózsákra bontva
2-3 közepes krumpli kockára vágva
fél kaliforniai paprika kockára vágva
2 kk só
1,5 kk mangópor
egy csokor korianderlevél

Egy kis edényben 3-4 evőkanál víz segítségével elkeverjük a reszelt gyömbért, az őrölt koriandert, a cayenne borsot és a kurkumát. Wokban felmelegítjük az olajat, hozzáadjuk a római köményt, a babérlevelet és a chilit, majd nagyjából egy perc alatt megpirítjuk. Akkor jó, ha a római köménynek barnásabb a színe, és lehet érezni az illatát. Ha ez megvan, rászórjuk az asafoetidát, és néhány másodpercig tovább pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a fűszerpasztát, és tovább kevergetjük kb. egy percig. Ha megvan, beletesszük a zöldségeket, és lefedjük az edényt. Addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Néha keverjük meg! A végén rászórjuk a mangóport, adunk hozzá 3-4 ek vizet, sózzuk, és megszórjuk a zöldfűszerrel. További egy-két percig főzzük, majd levesszük a lángról. Indiai kenyérfélével (chapátival, purival) tálaljuk.






 
 
[ 3534 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x