Nincs több smink vezetés közben
Címlap / Őrület / Nincs több smink vezetés közben

Nincs több smink vezetés közben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Észak-Mexikó megelégelte azokat az autósokat, akik sminkelnek, borotválkoznak (mert ilyen is van!) vagy kedvencüket az ölükben tartják vezetés közben. Akit ilyesmin rajtakapnak, zsíros kis bírságra számíthat ezentúl, ugyanis a mexikói hatóságok feltett szándéka, hogy csökkentsék a balesetek számát. Márpedig ha a vezetők nem az utat nézik, hanem magukat a tükörben, nincs sok esélyük, hogy elkerüljenek olyan szituációkat, amik fel sem lépnének, ha csak kicsit is azzal foglalkoznának, amit elsődlegesen csinálnak.  

A sminkesekkel egyébként az a baj, mint az ittas vezetőkkel: általában nem a vétkesek járnak rosszabbul. Gondoljunk csak bele, ha nem is balesetet, de mennyi bosszúságot és fölös időt jelent, ha meglátunk egy díszpéldányt, amint veszettül sminkeli magát mondjuk a parkolóházban, és persze épp elállja az utat, és feltart minket, mikor sietnénk. Ugye, hogy nyílik az a bizonyos bicska? Arról nem beszélve, hogy ha mondjuk egy ilyen miatt kerülünk tolószékbe életünk végéig, mert épp belénk csúszott, vagy mi csúsztunk belé, vagy miatta belénk csúszott valaki. Nem vicces…

A mexikóiak tehát már léptek ezügyben: jövő hónaptól Torreon városában 346 Pezóig (16.30₤, azaz kb. 5800 Ft) büntethetik a sminkelőket és borotválkozókat – jelentette be szombaton a mexikói média.

Jó néhány esetben szigorításokat vezettek be emellett, mint például az ittas vezetés, a gyorshajtás vagy a headset nélküli telefonálás esetében, de ide tartozik az is, ha szemetet dobálnak ki az autó ablakán vagy ha a vezető ölében egy másik ember vagy állat ül.

Nem is olyan elveszettek ezek a mexikóiak – azért megnyugtató, hogy nem csak a szappanoperákban jók. Az az egy baj van, hogy az elvetemült fejeket ők sem tudják megfékezni; azokhoz el sem jut a szigorítások üzenete. Viszont legalább azokat elriasztják mindenféle borotválkozástól és egyéb, vezetés közbeni attrakcióktól, akiknek van egy kis sütnivalójuk, csak mondjuk bal lábbal keltek fel aznap.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1262 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x