Gótikus kincsek Magyarországon
hirdetés
Címlap / Őrület / Gótikus kincsek Magyarországon

Gótikus kincsek Magyarországon

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Felejthetetlen csoda, a gótikus művészet gyönyörű remekei tekinthetők meg kis hazánkban! Ősztől a múltban kalandozhat a gótika minden szerelmese. 

 

Rendezvénynaptár
Augusztus 14-én, csütörtökön 15 órakor érkezett a Móra Ferenc Múzeumba a világhírű kassai gótikus műkincs gyűjtemény. A középkori Felső-Magyarország képzőművészeti kultúráját bemutató felvidéki műtárgy együttes a szeptember elején nyíló, 4 milliárdos összértékű bibliai műkincs kiállítás része lesz majd.

Csütörtökön negyvennégy kincset szállítottak Kassáról a csongrádi megyeszékhelyre. A Móra-múzeum történetében nem volt még példa arra, hogy ekkora szállítmány érkezzen a Kultúrpalota elé. A felbecsülhetetlen értékű műveket, szárnyas oltárt, egyházias, bibliai vonatkozású festményeket, szobrokat, műtárgyakat egy 19 méter hosszú, 4 méter magas kamion hozta Szegedre.

A kassai gótikus kincsek még soha nem voltak kiállítva a jelenlegi Magyarország területén, így igazi művészeti csemegében lehet majd része a múzeumlátogatóknak. Azért is óriási áttörés, hogy most Magyarországon is láthatóak lesznek a kassai gótikus műkincsek, mert a korábbi évtizedekben még azt sem engedélyezték a magyar művészettörténészeknek, hogy kutatásokat folytassanak a kincsekről. A szeptembertől a Móra-múzeumban látható kassai gótikus műkincsek utoljára Franciaországban voltak kiállítva. 
 
[ 1239 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x