Kerítés épül a piramisok körül - rendkívüli biztonsági...
Címlap / Őrület / Kerítés épül a piramisok körül - rendkívüli biztonsági intézkedések Egyiptomban

Kerítés épül a piramisok körül - rendkívüli biztonsági intézkedések Egyiptomban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-02

A Gíazi-fennsíkon található három hatalmas piramis a világ legtöbbet megcsodált épületei, jelenleg majd’ egy egész országot tartanak el. Nem véletlen, hogy az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács különleges védelemben részesíti legféltettebb műemlékeit. 

Hufu, Hafré és Menkauré – más néven Kheopsz, Khephrén és Mükerinosz – piramisai az első számú építészeti csodák, melyeket a legtöbb látogató keres fel. A többi ókori épülettel, emlékekkel, építészeti remekekkel együtt egy egész országot tartanak el, hiszen Egyiptom fő bevételi forrása a turizmusból fakad. Éppen ezért az egyiptomi Legfelsőbb Régészeti Tanács úgy döntött, hogy különleges védelemben részesíti a Nagy Piramist és két szomszédját. Eddig is igyekeztek korlátozni a látogatók számát, valamint meggátolni, hogy a „kedves” utazók a piramisokra felmásszanak, egyrészt, mert életveszélyes, másrészt, mert mindenki törni igyekezett egy pici darabot emlékbe, és bár a világ legnagyobb építménye azért elég szilárdan áll még, előbb-utóbb elkopna, ha nem koppintanának a felelőtlen turisták orrára. Gondot okozott emellett az is, hogy a helyiek is próbáltak minél nagyobb „mellékest” húzni a piramisokból, és előfordultak illegálisan szervezett utak, kirándulások a piramisokhoz, és a legmegbízhatóbb őrök lefizetése is mindennapos volt, hogy a kivételezettek „stikában” bejuthassanak a csodálatos építmény belsejébe. Az állam így hatalmas bevételtől esett el, a piramisok pedig nem egy esetben szenvedtek el rongálást.


Ezek a nyilvánosságra hozott okok, amiért a döntés született: a piramisokat körül kell keríteni, és a legszigorúbban őrizni. A Gízai-fennsíkon található piramisokat a hozzájuk tartozó egyéb épületekkel együtt – Szfinx, szatellit piramisok, masztabák – egy több mint 19 kilométer hosszú, 4 méter magas kerítéssel veszik körül. A bejáratnál a turistákat fémdetektorral és röntgengéppel ellenőrzik, kijelölt útvonalon haladhatnak csak, amit 199 kamera figyel éjjel-nappal. A piramisok közeléből eltávolítanak minden árust és tevehajcsárt, ők nem léphetnek az elkerített területre. A teljes területet kivilágítják éjszakára, hogy a sötétben se próbáljon senki bejutni a kerítésen. Az épületeket a világ egyik legjobban őrzött helyévé kívánják tenni, és csak engedéllyel lehet őket megtekinteni. Ez persze még mindig jobb, mint az az ötlet, hogy teljesen lezárják a Gízai-fennsíkot az építmények megőrzésének érdekében.

HarmoNet tipp: A világ csodái 2. >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2553 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x