Sokkoló: Joga van meghalni a 13 éves kamaszlánynak!
Címlap / Őrület / Sokkoló: Joga van meghalni a 13 éves kamaszlánynak!

Sokkoló: Joga van meghalni a 13 éves kamaszlánynak!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Egy halálos beteg brit kamaszlány elnyerte a jogot arra, hogy otthonában halhasson meg, miután a kórház megpróbálta rákényszeríteni a szívátültetésre. Az eset komoly orvosetikai kérdéseket vetett fel. 

 

A 13 éves Hannah Jones közölte, hogy a hátralévő idejét nem a kórházban, hanem otthonában szeretné tölteni, és meggyőzte az egészségügyi hatóságokat, hogy tekintsenek el a jogi lépéstől, amellyel arra akarták kényszeríteni, hogy vesse alá magát egy újabb műtétnek. Az iskolás lánynak lyukas a szíve, amit egy ötéves korában diagnosztizált ritka leukémia fajta kezelése okozott. Az orvosok elmondták neki, hogy amennyiben nem vállalja a szívátültetést, csupán hat hónapja maradt hátra.

A gyermekvédelmi tisztviselők bírósági eljárással próbálták elválasztani a kislányt családjától, hogy rákényszeríthessék a műtétre.

"Mindent elmagyaráztak nekem, de én nem akarok több műtétet. Elegem van a kórházakból, és haza akarok menni" - mondta a hajdan leukémiás beteg. "Egyszerűen úgy döntöttem, hogy túl sok a kockázat, és még ha bele is egyezem, utána rossz lehet a következmény" - nyilatkozta a közép-angliai Herefordból származó lány a Sky News hírcsatornának.

Egy a családnak címzett levélben a Herefordshire Primary Care Trust gyermekvédelmi hivatal azt írta, hogy nem lenne "helyénvaló" olyan bírósági végzést kérni, amely Hannah-t a kórházba kényszerítené. "Senkit sem lehet rákényszeríteni, hogy szívátültetésen essen át" - írták közleményükben. "Amikor azt próbáljuk meghatározni, vajon egy gyermek képes-e önálló döntést hozni, figyelembe vesszük az életkorát és érettségi szintjét, valamint a családjának és más releváns résztvevő nézőpontját is."

Édesanyja, Kirsty elmondta, azt reméli, hogy az újsághírek hozzásegítik a családot ahhoz, hogy egy biztosítótársaság finanszírozzon nekik egy utazást a floridai Disney Worldbe a jövő hónapban, amit a kislány testvéreivel, a 11 éves Oliverrel, a 10 éves Lucy-vel és a négyéves Phoebe-vel tenne meg.

"Ez Hannah minden álma, ezért mindenképpen el kellene jutnia oda. Egyszerűen ki kellene szabadulnia, el kellene töltenie egy kellemes nyaralást, és elfeledkezni mindenről itthon."

Medipress

 
 
[ 1024 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x