7. a világranglistán a Váci utca! - Melyik listán?
Címlap / Őrület / 7. a világranglistán a Váci utca! - Melyik listán?

7. a világranglistán a Váci utca! - Melyik listán?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

15 ország 16 bevásárló utcáját tesztelték és rangsorolták egy nemzetközi versenyen. Több szempontot is vizsgáltak, a biztonságtól a tisztaságig, az üzletek kínálatától az eladók kedvességéig. Hazánkat a budapesti Váci utca képviselte, sikerrel. 

Idén júniusban egy nemzetközi verseny keretében vizsgálták meg 15 ország leghíresebb bevásárló utcáit. A versenyre jelentkezni kellett, így sok nagyváros kimaradt a megmérettetésből, de így is 16 híres bevásárló utca versengett egymással a legjobb címéért. Az elbírálást tesztvásárlók osztályzatai alapján készítették, akik pontozták az adott utca tisztaságát, hangulatát, a közbiztonságot, az üzletek színvonalát, a kiszolgálást, mindezt rengeteg szempont alapján. A titkos tesztvásárlók alaposan körülnéztek mind a 16 bevásárló utcában, és kitöltöttek egy mindenütt azonos tesztet. A tesztvásárlók mindenütt az adott ország polgárai voltak, a szempontok pedig mindenütt azonosak. Végül 672 teszt alapján értékelték a bevásárló utcákat – hazánkat, és egyben Közép-Európát a budapesti Váci utca képviselte, szép eredménnyel. 

HarmoNet tipp: A mesés Kelet kapuja: Isztambul >>

Első helyen az észak-amerikai Beverly Hills híres Rodeo Drive-ja végzett, második lett Madrid belvárosának sétálóutcája, harmadik Isztambul hatalmas bazársora. A Váci utca összesítésben a 7. helyen végzett, és olyan nagyvárosok bevásárló utcáit előzte meg, mint Párizs és Milánó. Persze ez nem jelenti azt, hogy nincs mit javítani, hiszen voltak olyan kategóriák, ahol csak az utolsó, 16. helyet adták a Váci utcának, ilyen például az üzletek, kirakatok állapota, de a különféle szolgáltató egységek terén általában is van mit fejleszteni. Kiemelkedően jó helyezést ért el viszont fővárosunk utcájának hangulatának osztályzásakor, ebben a kategóriában toronymagasan vertük a mezőnyt, ám közbiztonság tekintetében megint lemaradtunk, elsősorban a sok koldus és a rendőri jelenlét hiánya miatt.


A tesztvásárlók olyan apróságokra is figyeltek, hogy van-e virág az éttermek asztalán
, mennyire kedvesek az eladók, kell-e várakozni az üzletekben, mennyire vannak tele a kukák, tiszta-e az utca, a boltok és a mellékhelyiségek, milyen az árukínálat, és még rengeteg egyéb szempontra. Külön pontozták még a rendőröket is, hogy mennyire segítőkészek valamint azt, hogy vannak-e kétes elemek, koldusok az utcán, és az embereket eligazító térképek. A tesztvásárlók mindenhová benéztek, a postától a gyógyszertáron át az utazási irodáig és a metróig mindent lepontoztak. Végül volt, ahol kiemelkedően jó helyezést ér a Váci utca, volt ahol elég rosszat, összetettben pedig a mezőny közepén végzett, ami azért nagyon szép eredmény.


HarmoNet tipp: Mély medernek két partja - Budapest >>

Érdekes lenne viszont tudni, hogy ha egy nemzetközi csapat pontozna, akkor is ez lenne a végeredmény. Hiszen lehet, hogy az amerikaiak eleve hajlamosabbak mindent jobban értékelni, vagy a franciáknak eleve magasabbak az elvárásaik. Érdemes lenne a többi várost, például Bécset is bevonni a versenybe, hiszen minél több utca verseng, annál átfogóbb képet lehetne kapni a világ és hazánk bevásárló utcáinak állapotáról és az emberek elvárásairól is. A verseny minden esetre érdekes és a turizmus szempontjából fontos eredménnyel végződött, büszkék lehetünk a 7. helyre, de sok még a javítani, szépíteni, fejleszteni való.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x