November 24., hétfő - A netes bűnözés csúcsa
Címlap / Őrület / November 24., hétfő - A netes bűnözés csúcsa

November 24., hétfő - A netes bűnözés csúcsa

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

November negyedik csütörtöke háladás napja, amikor is a legtöbb amerikai családjával, barátaival ünnepel. Egyben egy fordulópont, amikor beindul a karácsonyi szezon, a készülődés, az év legfontosabb pihenőnapjaira. Ebben az időszakban nem csak a betörések és tolvajlások száma nő meg, hanem a netes bűnözés is csúcsára hág. Hogyan vigyázhatunk személyi jogainkra és értékeinkre?  

A fekete hétfő elnevezés inkább marketinfogás, mint valóság, ennek ellenére sajnos van alapja. A mai naptól nem csak zsebünkre, hanem netes elérhetéseinkre is jobban kell vigyáznunk, ha óvatosak szeretnénk lenni, egészen az új évig. Ennek oka, hogy a hálaadás előtt pár nappal már, majd egészen Karácsonyig az emberek sokkal kótyagosabbak és sokkal jobban akarnak mégis teljesíteni.
Szerveznek, vásárolnak, leveleznek ismerőseikkel. Ilyenkor tűnhetnek el bankszámlánk PIN-kódjai, folyószámlánkról a pénz, törhetik fel az ineternetes jelszavainkat szüntethetik meg levelesládánkat a legnagyobb élvezettel.
 
Természetesen az internetes bűnözés mögött is cél van, méghozzá az ügyes net-szörfös sikerei, és meggazdagodása valaki más vagyonán, ugyanakkor nem árt tudni, hogy bizonyos net-kalandorok pusztán mások idegesítésére játszanak jelszavainkkal. Leginkább nagyvállalatok vannak kitéve a támadásoknak, a  hekkerek és netes tolvajok fókuszába főleg ők kerülnek. Az igazán ügyes számítógépes koponyák természetesen tudományos munkálatok vagy hadászati szerverek kis projektjeit próbálják kipuhatolni, megfejteni, feltörni, a bűnözők, akik azonban most várnak ránk inkább csak pénzünkre áhítoznak, nem a hírnévre.

Alapvető szabály, hogy semmilyen beszélgetőprogramon jelszavainkat, kódjainkat ne adjuk meg, az ismeretlen feladótól érkező, gyakran kis kilobyte méretű leveleket azonnal töröljük, a partnerlistánkba ne vegyünk fel idegeneket, fontos belépőjelszavainkat ne adjuk meg netkávézókban, könyvtárakban, vagy munkahelyünkön, és ne ugorjunk be a nagyon olcsó vásárlási lehetőségeknek a neten. Nagyon sok ál-webportál, webshop található ugyanis a világhálón, ahová feladjuk a pénzt, átutalunk a termékért, majd ahonnan semmi sem érkezik címünkre. A játszadozó szellemű emberek szívesen kapkodják el internetes neveinket, vagy belépőinket, ezért előfordul, hogy fórumokon a mi nevünkben tesznek bejegyzéseket, akár számunkra nem vállalható kiejelentéseket. Érdemes vigyázni és felkészülni erre az időszakra!

Frissítsük a vírusírtókat, engedjük dolgozni a tűzfalat, még ha ettől lassabban működik is számítógépünk. Új programokat, főként ismeretlen portálról ne most kezdjünk letölteni és feltelepíteni kedvencünkre... Bár az angol nyelvtudás hiánya ma Magyarországon valamelyest védi a felhasználókat az intertenes csalókkal szemben, mivel ritkábban vágunk bele külföldi oldalak feltérképezésébe, ugyanakkor ez kétélű kard lehet, hiszen a nyelvtudás hiánya félreértésekhez, hibás mellékattintásokhoz és komoly anyagi károkhoz is vezethet. Legyünk türelmesek és elővigyázatosak!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1031 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x