Új gyöngyszemek a Móra Múzeumban
hirdetés
Címlap / Őrület / Új gyöngyszemek a Móra Múzeumban

Új gyöngyszemek a Móra Múzeumban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A Móra Ferenc Múzeum a 2008-as sikeres évet követően 2009-ben is színes kiállítási palettával várja a látogatókat. A Csongrád megyei múzeumi szervezet kiállítóhelyein tavaly közel 105 ezer látogató fordult meg. Idén lesz kiállítás a pestis történetéről, az ezüst világáról, illetve Benczúr Gyula és Amerigo Tot munkásságáról. 

 

Rendezvénynaptár
2008 legsikeresebb múzeumi kiállítása a Dél-Alföldön a Móra-múzeum Vasarely-tárlata volt. Még a kiállítás rendezőit, előkészítőit is meglepte, hogy ilyen óriási sikert eredményezett a februárban nyíló kiállítás; 7 hét alatt több mint 20 ezren nézték meg a magyar származású világhírű mester alkotásait a szegedi Kultúrpalotában.

Európai szakmai szenzációként a Móra Ferenc Múzeum a bibliai műkincsek tárlatán mutatta be az Angyali Üdvözlet című, korábban hosszú ideig a raktárban sorsát váró felbecsülhetetlen értékű, frissen restaurált festményt. Ma már szerte a világból jönnek megkeresések, hogy a szegedi közgyűjtemény adja kölcsön egy-egy kiállításra a reneszánsz műremeket. A szegedi múzeumban több mint 10 ezren látták eddig a páratlan itáliai alkotást.

2009-ban minden bizonnyal ezreket fog elborzasztani a pestis világát érzékeltető tárlat, amelynek keretében a látogatók megismerhetik a szörnyű betegség történetét. Kevésbé hátborzongató, de egyben szintén misztikus kiállítás lesz az ezüstöt, mint anyagot bemutató tárlat – a régészeti korok ezüstkincsektől egészen a pekingi olimpia ezüstérmekéig végigkövethető lesz az emberiség „ezüstkora."

Egy nemrég készült felmérés szerint a magyar emberek számára Benczúr Gyula a negyedik legnépszerűbb hazai festő. A Móra Ferenc Múzeum idén egy nagyszabású válogatást felvonultatva rendez emlékkiállítást a XIX. század legendás magyar festőjének munkáiból.

Minden bizonnyal az év egyik legnagyobb érdeklődéssel várt Csongrád megyei kiállítása a szegedi vármúzeumban megrendezésre kerülő Amerigo Tot-tárlat lesz. Amerigo Tot fiatalként Itáliába költözött; a friss olaszországi élmények hatására a reneszánsz igézetében született művei világsikert eredményeztek a magyar származású szobrász-grafikus számára. Egyik legismertebb alkotása a halála előtt néhány évvel készült „Történelmi ellipszis" a római Szent Péter Bazilikában díszíti a Magyarok Nagyasszonya tiszteletére felszentelt kápolnát.

 
 
[ 1482 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x