Felhőkarcolót néznél? Irány Bukarest!
Címlap / Őrület / Felhőkarcolót néznél? Irány Bukarest!

Felhőkarcolót néznél? Irány Bukarest!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Bukarestben is égre törnek az épületek. A felhőkarcoló láz elérte a román fővárost, ahol a gigantománia nem szűnt meg Ceaucescu halálával. Sőt, a világ sok más országához hasonlóan egyre több elképesztő méretű épület készül itt is, új arculatot adva a városnak. 

A világ leghíresebb építésznője, Zaha Hadid a tervezője Bukarest legújabb gigantikus épületének, a Dorobanti-toronynak. A sztárépítésznő, aki Mekka átalakításán is dolgozik, 200 méter magas, különleges tornyot tervezett a főváros számára. Bukarestben egyre több felhőkarcoló épül, jelenleg a Nemzetközi Központ tornya tartja a magassági rekordot 120 méterrel, és 2010-ben adják át a 150 méteres Floreasca városközpontot. A Dorobanti-torony 200 méterével mindegyik épületet túlszárnyalja majd, a látványtervek alapján egészen átformálva Bukarest arculatát.


A főváros jelenleg a legjobb úton halad, hogy pár éven belül egy ultramodern, futurisztikus várossá fejlődjön, és ebbe a képbe nagyon jól illik a Zaha Hadid által megálmodott torony is. A különleges acélszerkezetű, üvegfalú torony százezer négyzetméteres alapterületén ötcsillagos szálloda, kaszinó, konferenciaközpontnak, valamint számos üzlet nyílik majd, de a felső szinteken kialakításra kerülnek luxuslakások is – a panoráma minden bizonnyal csodálatos lesz, az árak meg horribilisek. A látványos és magassága ellenére kecses torony elkészültét 2013-ra várják.

HarmoNet tipp: Forgó felhőkarcoló - a jövő lakóházai>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2521 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x