HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-07-21
Címlap / Őrület / Kommunikációs szakmai összefogás a sérült gyermekekért

Kommunikációs szakmai összefogás a sérült gyermekekért

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-07-21

Három ügynökség fogott össze, hogy pro-bono munkájával segítsen egy civil szervezetet. A Hill&Knowlton pr-ügynökség, a 2Republic reklámügynökség és a Carat média ügynökség azért állt össze, hogy kommunikációs támogatást nyújtson a Down Egyesületnek. 

 

A Down Egyesület olyan szülők alapították, akik Down-szindrómás gyermekeket nevelnek. Az egyesület célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét a korai fejlesztés lehetőségére és hozzájáruljon a sérült emberek elfogadottságának erősítéséhez. 

A Magyarországon született évente közel százezer gyermekből, hozzávetőleg minden 600. újszülött Down-baba. Az általános társadalmi ismerethiány miatt a Down-babák közül minden harmadik újszülöttről – azaz egy évben átlagosan ötven kisbabáról - lemondanak a szülei. Ők többnyire állami gondozásban nőnek fel, pedig azok a gyermekek, akik szerető családban élnek – a saját családjukban, vagy örökbefogadó szülőknél – és lehetőséget kapnak a korai fejlesztésre, be tudnak illeszkedni a társadalomba. Megtanulnak írni, olvasni, számolni, akár munkát is vállalhatnak. 

A Down Egyesület az ügynökségekkel és egyéb támogatókkal közösen kampányt indított a Down-szindrómával élők társadalmi elfogadottságának erősítéséért. A kampány részeként 2009. március 21-én, a Down Szindróma világnapján játszónapot szerveznek a Vígszínházban. Ezen a napon első alkalommal játszhatnak majd együtt ép és sérült gyermekek, ezzel is bebizonyítva, hogy társadalmi összefogással elérhető az integráció.

A játszónap egyik programjaként Down-szindrómás gyerekek képeket fognak festeni, amely képeket kortárs magyar festők egészítenek ki festményekké. Ezeket a festményeket a Down Egyesület áprilisban elárverezi, ezzel kívánva alapot biztosítani egy Korai Fejlesztő Központ létrehozásához Észak-Kelet Magyarországon. 

A Down Egyesület támogatásával kapcsolatban Lakatos Zsófia, a Hill&Knowlton ügyvezető igazgatója elmondta: „Ahogyan egy nagyvállalatnak, egy kommunikációs ügynökségnek is van társadalmi és környezeti felelősségvállalása. A hozzánk hasonló cégek CSR-je nem merülhet ki abban, hogy kevesebb papírt használunk az irodában. A társadalom joggal várja el tőlünk, hogy szakmai tudásunkat és tapasztalatunkat olyan célok érdekében ajánljuk fel, amelyek valós probléma megoldására irányulnak. Az a cél, hogy a kromoszóma-rendellenességgel született gyermekek emberhez méltó életet élhessenek, pont ilyen. Örülök, hogy segíthetünk.”

További információ >>
 

 
 
[1453]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x