Kiyo-Kito Taiko: Tavaszhozó dobünnep
Címlap / Őrület / Kiyo-Kito Taiko: Tavaszhozó dobünnep

Kiyo-Kito Taiko: Tavaszhozó dobünnep

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

A taiko jelentése japándob. A 2000-ben alakult KIYO-KITO TAIKO a megelőző kilenc évben szinte a semmire építve komoly repertoárt dolgozott ki, fellépései során számtalan ünnepi és szakmai rendezvényen, illetve a japán kultúrához is köthető fesztiválon ismertetve meg a hazai közönségget eme népszerű ritmusvilággal. 

Március 20-án este kerül megrendezésre a KIYO-KITO TAIKO japándob-csoport IX. TAVASZHOZÓ DOBÜNNEPE.

Az idei tavaszi műsor első blokkjában ez alkalommal több egzotikus zenei bemutatót láthatnak a látogatók, így a SZINTÉZIS Sámán Dobkörének előadását Paulinyi Tamás vezetésével, a Tűzmadár Táltos Dobkört Fehérholló Ősküvel, valamint japán tagunkat Takaku Keijiro-t és vele Szerényi Bélát, akik tekerőn játszanak.
Az első részt Laár Dávid - aki 2008. márciusától a taikocsoport vezetője - "Tavaszi szél" című szerzeménye zárja, amiben Szűcs Zsóka énekel.

A műsor második felében a kilencedik születésnapját ünneplő taikocsoport repertoárjából hallhatunk-láthatunk ünnepi válogatást, amelyek között újabb és régebbi számok, felújítások és átiratok is szerepelnek. Ilyen felújítás a közkedvelt "Kiai" című jelmezes számunk, ami a fennhéjázó szamurájokat parodizálja, vagy a különleges hangulatú "Tűzkerekek" című darabunk, ami a ritmusosan fújtató régi gőzmozdonyok emléke előtt tiszteleg.
A dinamikus programot további slágerek, meglepetések(!!!), valamint újszerű színpadképek és vadonatúj kosztümök színesítik.

Fellépők:
Czicze Beatrix, Fürjes Benke Katalin, Kuttner Vera, Laár Dávid, Olessák Róbert, Paulinyi Tamás, Szűcs Zsóka, Takaku Keijiro, Urr Zsuzsanna, Vastag Gábor


Vendégek:
a SZINTÉZIS Sámán Dobköre,
Fehérholló Őskü és a TŰZMADÁR Táltos Dobkör,
Szerényi Béla előadóművész (tekerő)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1128 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x